Licensuar nga :

Partnerët

logo-2-1
Logo-Kryesore
kolegji aab
logo-spitali_amerikan
ATOMI_Bardh_Pa_Sfond_Me_Shkronja

The British School of Kosova Ă«shtĂ« shkollĂ« qĂ« siguron njĂ« arsim tĂ« jashtĂ«zakonshĂ«m nga shkolla parashkollore e deri nĂ« fund tĂ« arsimit tĂ« mesĂ«m tĂ« lartĂ« (Gjimnaz: Shkenca Natyrore; Shkenca ShoqĂ«rore), me mundĂ«si zgjidhjeje nĂ« klasa KombĂ«tare dhe klasa NderkombĂ«tare. Ne jemi tĂ« nxitur nga njĂ« filozofi unifikuese – ne jemi ambicioze pĂ«r nxĂ«nĂ«sit tanĂ«, punonjĂ«sit tanĂ« dhe gjithĂ« komunitetin tonĂ«. BesojmĂ« se nuk ka kufi nĂ« atĂ« qĂ« mund tĂ« arrijnĂ« nxĂ«nĂ«sit tanĂ« dhe qasja jonĂ« e mbĂ«shtet çdo fĂ«mijĂ« qĂ« tĂ« ketĂ« sukses nĂ« aspektin akademik, social dhe personal.</>

Kultura jonĂ« e shkollĂ«s qendron nĂ« njĂ« pĂ«rkushtim tĂ« madh dhe rezonues tĂ« tĂ« nxĂ«nit. Programi akademik i The British School of Kosova ndĂ«rton aftĂ«sitĂ« themelore dhe tĂ« tĂ« menduarit kritik, por gjithashtu Ă«shtĂ« i strukturuar pĂ«r tĂ« ndihmuar nxĂ«nĂ«sit tanĂ« tĂ« zbulojnĂ« mĂ«nyra optimale pĂ«r tĂ« shprehur veten dhe pĂ«r tĂ« shkĂ«lqyer. Ne jemi tĂ« pĂ«rkushtuar pĂ«r t’iu pĂ«rgjigjur imagjinatave tĂ« nxĂ«nĂ«sve tanĂ« nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« ata tĂ« zbulojnĂ« talentet e tyre unike dhe tĂ« rriten nĂ« mĂ«nyra tĂ« ndryshme. Ne i kushtojmĂ« vĂ«mendje çdo fĂ«mije dhe krijojmĂ« njĂ« mjedis ku secili nxĂ«nĂ«s mund tĂ« lulĂ«zojĂ« si njĂ« individ dhe njĂ« anĂ«tar me vlerĂ« .

Puna jonë është e fokusuar të pasurojë përvojën e të mësuarit të fëmijës suaj me mundësi përtej të zakonshmes. Nga debatet dhe sfidat online, në ekspedita, aktivitete të ndryshme  për të mësuar së bashku çdo ditë.

Organizimi i mĂ«simit nĂ« klasa me numer jo tĂ« madh tĂ« nxĂ«nĂ«sve do tĂ« thotĂ« qĂ« mĂ«suesit tanĂ« e njohin çdo fĂ«mijĂ« individualisht dhe mund t’i pĂ«rkushtohen fĂ«mijĂ«s suaj, duke pĂ«rshtatur modelin tonĂ« tĂ« mĂ«simit pĂ«r t’i ndihmuar ata tĂ« kapĂ«rcejnĂ« sfidat.</>

Duke ditur rendesinë e mësimëdhënies, ne kemi zhvilluar një qasje unike për rekrutimin e mësuesve, trajnimin dhe mbështetjen e tyre të vazhduesheme, që siguron fëmijën tuaj të mësojë nga më të mirët.

Ne besojmĂ« se nuk ka kufi pĂ«r atĂ« qĂ« nxĂ«nĂ«sit tanĂ« mund tĂ« arrijnĂ«. Pra, ne i inkurajojmĂ« ata qĂ« tĂ« jenĂ« ambiciozĂ«. PĂ«r tĂ« punuar dhe arritur Ă«ndrrat e tyre. PĂ«r tĂ« dalĂ« jashtĂ« zonave tĂ« tyre tĂ« rehatisĂ« dhe tĂ« provojnĂ« diçka tĂ« re. Ne ndezim kuriozitetin e tyre.TĂ« qenit ambicioz i frymĂ«zon nxĂ«nĂ«sit tanĂ«. Ai u kĂ«rkon atyre tĂ« shtrihen akoma mĂ« tej, tĂ« jenĂ« gjithnjĂ« optimist. PĂ«r tĂ« qenĂ« mĂ« tĂ« mirĂ«t qĂ« mund tĂ« jenĂ«. Dhe pĂ«rtej kĂ«saj pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« njĂ« ndryshim, pĂ«r t’i bĂ«rĂ« gjĂ«rat mĂ« mirĂ«. Ambicia mund t’i marrĂ« ato kudo. ËshtĂ« transformuese. Kjo Ă«shtĂ« ajo qĂ« e bĂ«n tĂ« jashtĂ«zakonshme tĂ« mundshme. Por kjo Ă«shtĂ« vetĂ«m shkĂ«ndija. Ne e kultivojmĂ« pasionin, vendosmĂ«rinĂ« dhe pĂ«rkushtimin pĂ«r ta bĂ«rĂ« atĂ« njĂ« realitet. Nxisim kreativitet dhe inovacion, rezistencĂ« dhe guxim.

Prandaj arsimtarët tanë të shquar ushqejnë këto aftësi thelbësore përmes të mësuarit të personalizuar për secilin fëmijë.

Kreativiteti dhe teknologjia janë pjesë integrale e kurrikulës sonë. Kreativiteti nuk kufizohet vetëm tek artet, por nxitet në çdo disiplinë. Teknologjia dhe programi ynë krijues integrohen në mënyrë të përsosur si një mjet thelbësor për të mësuar.

Ne e dimĂ« se çdo fĂ«mijĂ« sjell njĂ« dhuratĂ« tĂ« jashtĂ«zakonshme pĂ«r komunitetin tonĂ«. Ne i ushqejmĂ« mendjet kurioze tĂ« nxĂ«nĂ«sve tanĂ« dhe i pĂ«rqafojmĂ« çdo mundĂ«si pĂ«r t’i ndihmuar ata tĂ« lulĂ«zojnĂ« emocionalisht dhe intelektualisht, tani dhe nĂ« tĂ« ardhmen.

Ne ecim me besim.

 • Pse duhet ta zgjedhni “The British School of Kosova” ?

  Pse duhet ta zgjedhni “The British School of Kosova” ?

 • Çka ndryshe ?

  Çka ndryshe ?

 • Misioni & Visioni

  Misioni & Visioni


Menaxhmenti i shkollës

Mësimdhënësit e huaj

Mësimdhënësit

Shërbimet profesionale

Stafi Administrativ

Shërbimet e financave

Shërbimet teknike

 • Niveli i mesĂ«m i lartĂ« (10-12)

  Niveli i mesëm i lartë (10-12)

 • Niveli i mesĂ«m i ulĂ«t (6-9)

  Niveli i mesëm i ulët (6-9)

 • Niveli fillor (1-5)

  Niveli fillor (1-5)

 • Niveli parafillor

  Niveli parafillor


 • SUMMER SCHOOL 2018

  SUMMER SCHOOL 2018

 • The British School of Kosova ofron bursa shkollimi pĂ«r atomistĂ«t

  The British School of Kosova ofron bursa shkollimi për atomistët

 • MarrĂ«veshje bashkĂ«punimi BSK – ATOMI

  MarrĂ«veshje bashkĂ«punimi BSK – ATOMI

 • Vizita nĂ« lokalitetet arkeologjike tĂ« UlpianĂ«s dhe Dresnikut

  Vizita në lokalitetet arkeologjike të Ulpianës dhe Dresnikut

 • Konkurs pĂ«r mĂ«simdhĂ«nĂ«s 2018/2019

  Konkurs për mësimdhënës 2018/2019

 • VizitorĂ«t mĂ« tĂ« Ă«mbĂ«l nĂ« “The British School of Kosova”

  VizitorĂ«t mĂ« tĂ« Ă«mbĂ«l nĂ« “The British School of Kosova”

 • Ndarja e çmimeve- Shkolla e mesme

  Ndarja e çmimeve- Shkolla e mesme

 • Festa e Abetares 2018

  Festa e Abetares 2018

 • VizitĂ« nĂ« M&Sillosi

  Vizitë në M&Sillosi

 • Klubi RobotikĂ«s – Raundi i parĂ« nĂ« KML

  Klubi RobotikĂ«s – Raundi i parĂ« nĂ« KML

 • Prezentimi i BSK App nĂ« “Tribuna Channel”

  Prezentimi i BSK App nĂ« “Tribuna Channel”

 • Panairi Shkencor 2018

  Panairi Shkencor 2018

 • Testi i bursave

  Testi i bursave

 • Klubi i RobotikĂ«s

  Klubi i Robotikës

 • Klubi i YOGA’s

  Klubi i YOGA’s

 • TANI EDHE ME DREJTIMET E EKONOMISË

  TANI EDHE ME DREJTIMET E EKONOMISË

 • KONKURS pĂ«r regjistrimin e nxĂ«nĂ«sve pĂ«r vitin shkollor 2018/2019

  KONKURS për regjistrimin e nxënësve për vitin shkollor 2018/2019

 • NJOFTIM PËR APLIKIM PËR BURSA TË SHKOLLIMIT

  NJOFTIM PËR APLIKIM PËR BURSA TË SHKOLLIMIT

 • MarrĂ«veshje bashkĂ«punimi me Institutin e OftamologjisĂ« -“Klinika Gjermane e Syrit”.

  MarrĂ«veshje bashkĂ«punimi me Institutin e OftamologjisĂ« -“Klinika Gjermane e Syrit”.

 • Promovimi i librit “Nostalgji pĂ«r kujtimet plot dashuri”

  Promovimi i librit “Nostalgji pĂ«r kujtimet plot dashuri”

 • Dita e komplimenteve

  Dita e komplimenteve

 • VizitĂ« nĂ« GalerinĂ« e Arteve ” Qahili “

  VizitĂ« nĂ« GalerinĂ« e Arteve ” Qahili “

 • UpShift – UNICEF Innovations Lab Kosova

  UpShift – UNICEF Innovations Lab Kosova

 • Fondacioni ” MOW” Mission Ost-West

  Fondacioni ” MOW” Mission Ost-West

 • 7 & 8 Marsi

  7 & 8 Marsi

 • PunĂ«toria UPSHIFT

  Punëtoria UPSHIFT

 • VizitĂ« nĂ« kuvendin e RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s

  Vizitë në kuvendin e Republikës së Kosovës

 • “The British School of Kosova” nĂ« fokus tĂ« medieve BotĂ«rore!

  “The British School of Kosova” nĂ« fokus tĂ« medieve BotĂ«rore!

 • 10 vjetori i PavarĂ«sisĂ« sĂ« RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s

  10 vjetori i Pavarësisë së Republikës së Kosovës

 • Festivali Olimpik – Pyeong Chang 2018

  Festivali Olimpik – Pyeong Chang 2018

 • The BSK students visited Mavrovo ski center

  The BSK students visited Mavrovo ski center

 • VizitĂ« nĂ« Bodrumin e verĂ«s “ Stone Castle”

  VizitĂ« nĂ« Bodrumin e verĂ«s “ Stone Castle”

 • VizitĂ« nĂ« American Corner

  Vizitë në American Corner

 • TALENT SHOW 2017

  TALENT SHOW 2017

 • Vizita nĂ« Brod

  Vizita në Brod

 • The White Party

  The White Party

 • Programi artistik i fundvitit

  Programi artistik i fundvitit

 • TEDx Talk

  TEDx Talk

 • 1 Qershori – Dita e fĂ«mijĂ«ve

  1 Qershori – Dita e fĂ«mijĂ«ve

 • NxĂ«nĂ«sit e “The British School of Kosova” me arritshmĂ«ri 100% nĂ« semimaturĂ«

  NxĂ«nĂ«sit e “The British School of Kosova” me arritshmĂ«ri 100% nĂ« semimaturĂ«

 • Panairi Shkencor

  Panairi Shkencor

 • BSK GOT TALENT

  BSK GOT TALENT

 • Festa e Abetares!

  Festa e Abetares!

 • Dita NdĂ«rkombĂ«tare e Librit!

  Dita Ndërkombëtare e Librit!

 • Shpallja e fituesve tĂ« çmimeve nga gara “ShkencĂ«tari i Ri”

  Shpallja e fituesve tĂ« çmimeve nga gara “ShkencĂ«tari i Ri”

 • Vizita e nxĂ«nĂ«sve tĂ« klasave tĂ« X-ta dhe tĂ« XI-ta nĂ« ShqipĂ«ri!

  Vizita e nxënësve të klasave të X-ta dhe të XI-ta në Shqipëri!

 • Klubi BamirĂ«sisĂ«

  Klubi Bamirësisë

 • ShkencĂ«tari i Ri

  Shkencëtari i Ri

 • Vizita nĂ« bibliotekĂ«n Austriake nĂ« Fakultetin Filologjik

  Vizita në bibliotekën Austriake në Fakultetin Filologjik

 • 5th and 4th graders visited the American Corner

  5th and 4th graders visited the American Corner

 • 8 Marsi

  8 Marsi

 • Java e turnireve sportive

  Java e turnireve sportive

 • Eseja krijuese

  Eseja krijuese

 • VizitĂ« Radio Televizionin ART

  Vizitë Radio Televizionin ART

 • LigjeratĂ« ‘Ekstremizmi i dhunshĂ«m’

  LigjeratĂ« ‘Ekstremizmi i dhunshĂ«m’

 • Dita e PavarĂ«sisĂ« 17 Shkurt 2017

  Dita e Pavarësisë 17 Shkurt 2017

 • Suksesi i nxĂ«nĂ«ses Enida Kavaja

  Suksesi i nxënëses Enida Kavaja

 • “Profesor, Jam Talent”

  “Profesor, Jam Talent”

 • Vizita nĂ« RTV 21!

  Vizita në RTV 21!

 • Vizita e zv. ambasadorit tĂ« BritanisĂ« sĂ« Madhe!

  Vizita e zv. ambasadorit të Britanisë së Madhe!

 • Festa 28 NĂ«ntorit 2016

  Festa 28 NĂ«ntorit 2016

 • Shfaqje pĂ«r relaksimin e nxĂ«nĂ«sve tĂ« programit parafillor dhe fillor!

  Shfaqje për relaksimin e nxënësve të programit parafillor dhe fillor!

 • Trajnimi i mĂ«simdhĂ«nĂ«sve nga TFC

  Trajnimi i mësimdhënësve nga TFC

 • Dita e parĂ« e shkollĂ«s 2016/2017

  Dita e parë e shkollës 2016/2017

 • BSK Team – Streetball Kosova 2016

  BSK Team – Streetball Kosova 2016

 • Çmimet Golden Student pĂ«r nxĂ«nĂ«sit e klasave tĂ« gjashta !

  Çmimet Golden Student pĂ«r nxĂ«nĂ«sit e klasave tĂ« gjashta !

 • Koktei pĂ«rshĂ«ndetĂ«s pĂ«r nxĂ«nĂ«sit e nivelit parafillor dhe nxĂ«nĂ«sit e klasave tĂ« para

  Koktei përshëndetës për nxënësit e nivelit parafillor dhe nxënësit e klasave të para

 • NxĂ«nĂ«sit e BSK-sĂ«, vizituan panairin e librit

  Nxënësit e BSK-së, vizituan panairin e librit

 • Me rastin e pĂ«rfundimit tĂ« vitit shkollor 2015/16 “The British School of Kosova” organizoi programin artistik tĂ« fundvitit!

  Me rastin e pĂ«rfundimit tĂ« vitit shkollor 2015/16 “The British School of Kosova” organizoi programin artistik tĂ« fundvitit!

 • 1 Qershori

  1 Qershori

 • The British School of Kosova’s Charity Club.

  The British School of Kosova’s Charity Club.

 • VizitĂ« nĂ« Kuvendin e RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s

  Vizitë në Kuvendin e Republikës së Kosovës

 • Fituesit nĂ« panairin e shkencĂ«s

  Fituesit në panairin e shkencës

 • Dita gjuhĂ«s gjermane

  Dita gjuhës gjermane

 • Panairi Shkencor

  Panairi Shkencor

 • VizitĂ« nga organizata joqeveritare Qendra pĂ«r Arsim nga Lugina e PreshevĂ«s

  Vizitë nga organizata joqeveritare Qendra për Arsim nga Lugina e Preshevës

 • Festa e Abetares

  Festa e Abetares

 • LigjeratĂ« nga pĂ«rfaqĂ«suesit e DOWN SYNDROME KOSOVA.

  Ligjeratë nga përfaqësuesit e DOWN SYNDROME KOSOVA.

 • VizitĂ« nga fĂ«mijĂ«t e kopshtit “Little Stars”

  VizitĂ« nga fĂ«mijĂ«t e kopshtit “Little Stars”

 • Ligjerata vetdijĂ«suese me temĂ«n “Mbrojtja nga zjarri”.

  Ligjerata vetdijĂ«suese me temĂ«n “Mbrojtja nga zjarri”.

 • LigjeratĂ« vetdijĂ«suese me temĂ«n “Mbrojtja nga zjarri”

  LigjeratĂ« vetdijĂ«suese me temĂ«n “Mbrojtja nga zjarri”

 • Klubi i BamirĂ«sisĂ« ᎄ Charity Club

  Klubi i Bamirësisë ᎄ Charity Club

 • Vizit mini fabrikĂ«n e çantave

  Vizit mini fabrikën e çantave

 • LigjĂ«rata vetdijĂ«suese me temĂ«n “Vullnetarizmi”.

  LigjĂ«rata vetdijĂ«suese me temĂ«n “Vullnetarizmi”.

 • Dita botĂ«rore e librit

  Dita botërore e librit

 • Mbledhja e mbeturinave si dhe mbjellja e luleve nĂ« shkollĂ«

  Mbledhja e mbeturinave si dhe mbjellja e luleve në shkollë

 • OrĂ« laboratorike

  Orë laboratorike

 • LigjĂ«ratĂ« vetdijĂ«suese me temĂ«n “Vullnetarizmi”.

  LigjĂ«ratĂ« vetdijĂ«suese me temĂ«n “Vullnetarizmi”.

 • London Trip

  London Trip

 • MarrĂ«veshje bashkĂ«punimi mes BSK-sĂ« dhe shkollĂ«s prestigjioze londineze North London Grammar School

  Marrëveshje bashkëpunimi mes BSK-së dhe shkollës prestigjioze londineze North London Grammar School

 • VizitĂ« Muzeut Shkencor tĂ« LondrĂ«s

  Vizitë Muzeut Shkencor të Londrës

 • Vizita nĂ« ambasadĂ«n e RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s nĂ« LondĂ«r

  Vizita në ambasadën e Republikës së Kosovës në Londër

 • Basket Match BSK – ASK

  Basket Match BSK – ASK

 • .

  .

 • DhĂ«mbĂ« tĂ« shĂ«ndoshĂ«, fĂ«mijĂ« tĂ« lumtur

  Dhëmbë të shëndoshë, fëmijë të lumtur

 • 7 Marsi – EkspozitĂ«

  7 Marsi – EkspozitĂ«

 • VizitĂ« nĂ« qendrĂ«n e gjuhĂ«ve “Sprachlernzentrum”

  VizitĂ« nĂ« qendrĂ«n e gjuhĂ«ve “Sprachlernzentrum”

 • 17 shkurt 2016

  17 shkurt 2016

 • Homazhet nĂ« Prekaz

  Homazhet në Prekaz

 • LigjĂ«ratĂ« nga z.Leri Peltonen

  Ligjëratë nga z.Leri Peltonen

 • FtesĂ« pĂ«r shfaqjen “Fustani, pika-pika”

  FtesĂ« pĂ«r shfaqjen “Fustani, pika-pika”

 • Art Figurativ I/1

  Art Figurativ I/1

 • ShĂ«titje njĂ« ditore nĂ« BrezovicĂ«.

  Shëtitje një ditore në Brezovicë.

 • Art Figurativ I/2

  Art Figurativ I/2

 • Ekspozita klasave tĂ« gjashta

  Ekspozita klasave të gjashta

 • PĂ«rgatitja e Ă«mbĂ«lsirave X/4

  Përgatitja e ëmbëlsirave X/4

 • PĂ«rgatitja e Ă«mbĂ«lsirave X/5

  Përgatitja e ëmbëlsirave X/5

 • LojĂ« miqĂ«sore BSK & Xhevdet Doda

  Lojë miqësore BSK & Xhevdet Doda

 • VetdijĂ«simi pĂ«r ruajtjen e ambientit

  Vetdijësimi për ruajtjen e ambientit

 • Fundviti

  Fundviti

 • Golden Student

  Golden Student

 • Projekti MAAT

  Projekti MAAT

 • 28 NĂ«ntori 2015

  28 NĂ«ntori 2015

 • Thanksgiving American Corner

  Thanksgiving American Corner

 • MarrĂ«veshje bashkĂ«punimi me shkollĂ«n e muzikĂ«s “Prenk Jakova”

  MarrĂ«veshje bashkĂ«punimi me shkollĂ«n e muzikĂ«s “Prenk Jakova”

 • Koncert me vepra te kompozitoreve amerikan.

  Koncert me vepra te kompozitoreve amerikan.

 • ShpĂ«rndarja e tabletave

  Shpërndarja e tabletave

 • Dita e pare e shkolles – 1 shtator 2015

  Dita e pare e shkolles – 1 shtator 2015

 • KOMUNIKATË

  KOMUNIKATË

Konkurset 2018

The British School of Kosova shpall
KONKURS
Për pranimin e mësimdhënësve, për vitin shkollor 2018/19, si vijon:

The British School of Kosova
Hap KONKURS për regjistrimin e nxënësve për vitin shkollor 2018/2019

☑️ Niveli fillor (klasat 1+5)
☑️ Niveli i mesĂ«m i ulĂ«t (klasat 6-9)
☑️ Niveli i mesĂ«m i lartĂ« (klasat 10-12)

➡️ Drejtimet e ekonomisĂ«:
– InformatikĂ«
– Menaxhim biznesi
– Banka dhe financa
➡️ Drejtimet e gjimnazit:
– Shkenca natyrore
– Shkenca shoqĂ«rore
PËR ÇDO INFORMATË SHTESË, JU LUTEM KONTAKTONI SHKOLLËN NË:
📞 +383 38 / 600 888
📱+377 45 / 150 130
📧 [email protected]

Konkurset 2017

Konkurs per punësim

Konkurs per trasnferin e nxënësve për vitin shkollor 2017/2018

Në kuadër të aktiviteteve të lira, shkolla ka themeluar disa klube, të cilat janë në dispozicion të nxënësve të shkollës sonë.
PĂ«r t’iu shmangur lodhjes sĂ« pĂ«rditshme tĂ« mĂ«simit, shkolla ofron klube relaksuese, tĂ« cilat mbahen dy herĂ« nĂ« javĂ«, siç janĂ«: Klubi i DramĂ«s, Klubi i Basketbollit, Klubi Taekwondo, Klubi PunĂ« Dore (PikturĂ«), Klubi i KitarĂ«s, Klubi i MuzikĂ«s (Kryesisht Piano), Klubi i ShkencĂ«s, Klubi i MatematikĂ«s, Klubi i FotografisĂ«, Klubi i Mjedisit Klubi i Yoga’s. TĂ« gjitha kĂ«to klube mbahen nga instruktorĂ« profesionalĂ« dhe nxĂ«nĂ«sit kanĂ« mundĂ«si tĂ« zgjedhin ndonjĂ«rin prej kĂ«tyre klubeve sipas dĂ«shirĂ«s dhe talenteve tĂ« tyre. QĂ«llimi i kĂ«tyre klubeve nuk Ă«shtĂ« vetĂ«m relaksimi i nxĂ«nĂ«sve, por edhe nxjerrja e produkteve nga vet nxĂ«nĂ«sit e shkollĂ«s. PĂ«r shembull, nxĂ«nĂ«sit e Klubit tĂ« FotografisĂ« kanĂ« pĂ«r detyrĂ« qĂ« tĂ« fotografojnĂ« aktiviteteve tĂ« ndryshme qĂ« organizohen ne shkollĂ«. Klubi PunĂ«dore ka pĂ«r detyrĂ« qĂ« ta zbukurojĂ« shkollĂ«n nĂ« mĂ«nyrĂ«n qĂ« ata dijnĂ« mĂ« sĂ« miri, etj.
PĂ«r mĂ« shumĂ« rreth orarit, ju lutem referojuni dokumentit tĂ« orarit tĂ« aktiviteteve qĂ« Ă«shtĂ« i publikuar te linku ‘’Oraret’’.
Përveç shkollimit, The British School of Kosova ofron mundësi të shumta që janë në interes të kreativitetit, talenteve dhe rekreacionit të nxënësve!

Klubi Robotikës

0001
0007
2
0003
0004
0005
4
0002
0006
1
3

 • Klubi i RobotikĂ«s

  Klubi i Robotikës

 • Klubi i YOGA’s

  Klubi i YOGA’s

 • Klubi PikturĂ«s

  Klubi Pikturës

 • Klubi Baletit

  Klubi Baletit

 • Klubi Karates

  Klubi Karates

 • Music Club

  Music Club

 • Basketball Club

  Basketball Club

 • HandiCraft Club

  HandiCraft Club

 

Të dhënat personale
TĂ« nderuar,
The British School of Kosova vazhdimisht vlerësimin e bën në rezultatet e të nxënit për kompetenca. Meqenëse vlerësimi është procesi i mbledhjes së informatave dhe nxjerrjes së gjykimeve për arritshmërinë ose performancën e nxënësve, kësaj radhe shkolla prezanton idenë e krijimit të javës së testeve, duke pasur në fokus sigurimin dhe zhvillimin e cilësisë në mësimdhënie dhe nxënie.
Bazuar në disa praktika ndërkombëtare dhe analizuar nga stafi akademik i BSK-së, java e testeve do të ndikoi tek nxënësit në menaxhimin e vetes së tyre, në ruajtjen, afirmimin dhe prezantimin më dinjitoz të personalitetit të tyre.
PĂ«rparĂ«si e kĂ«tij organizmi tĂ« ashtuquajtur “Java e testeve” Ă«shtĂ« informimi paraprak i nxĂ«nĂ«sve, koha e mjaftueshme pĂ«r t’u pĂ«rgatitur dhe arritshmĂ«ria mĂ« e lartĂ« e suksesit.
“What we learn with pleasure we never forget”
Alfred Mercier

Suksese!

Datat e javës së testeve Sh.M.U

Datat e javës së testeve Sh.M.L

Klasa 1 Klasa 2 Klasa 3 Klasa 4 Klasa 5
Orari mĂ«simor klasa 1/A – Arbnore Behrami Orari mĂ«simor klasa 2/1 – Ajshe Krasniqi Orari mĂ«simor klasa 3/1 – Fatmire Osmani Orari mĂ«simor klasa 4/1 – Luljeta Qollaku Orari mĂ«simor klasa 5/1 – Veranda Ramizi
Orari mĂ«simor klasa 1/1 – Miranda Haliti Orari mĂ«simor klasa 2/2 – Valire Birinxhiku Orari mĂ«simor klasa 3/2 – Fatmire Musliu
Orari mĂ«simor klasa 1/2 – Ardite Haliti Orari mĂ«simor klasa 2/3 – Lavdie Abazi Orari mĂ«simor klasa 3/3 – Fitore Krasniqi
Orari mĂ«simor klasa 1/3 – Fatbardha Azizi Orari mĂ«simor klasa 2/4 – Saranda Nurqaj
Klasa 6 Klasa 7 Klasa 8 Klasa 9
Orari mĂ«simor klasa 6/1 – EdonĂ« Blaku Orari mĂ«simor klasa 7/1 – Loreta Ukshini Orari mĂ«simor klasa 8/1 – Shpresa Thaqi Orari mĂ«simor klasa 9/1 – QĂ«ndresa Morina
Orari mĂ«simor klasa 6/2 – Ganimete Perquku Orari mĂ«simor klasa 7/2 – Fjolla Kadiu Orari mĂ«simor klasa 8/2 – Ersan Hamdiu
Orari mĂ«simor klasa 6/3 – Shpresa Morina Orari mĂ«simor klasa 8/3 – Blerta Zhara
Klasa 10 Klasa 11 Klasa 12
Orari mĂ«simor klasa 10/A (N) – Azdren Shala Orari mĂ«simor klasa 11/A (N) – Dritan Dragusha Orari mĂ«simor klasa 12/1 (N) – Arieta Camaj
Orari mĂ«simor klasa 10/1 (N) – Edona Kabashi Orari mĂ«simor klasa 11/1 (N) – Taulant Beqiri Orari mĂ«simor klasa 12/2 (N) – Iliriana Orana
Orari mĂ«simor klasa 10/2 (N) – Mentor Bajrami Orari mĂ«simor klasa 11/2 (N) – Jetmira Dobruna Orari mĂ«simor klasa 12/3 (N) – Teuta Durmishi
Orari mĂ«simor klasa 10/3 (SH) – Ibrahim Hameli Orari mĂ«simor klasa 11/3 (SH) – Nita Zeka Orari mĂ«simor klasa 12/4 (SH) – Albina Peshku
Orari mĂ«simor klasa 10/4 (SH) – Teuta Elezaj Orari mĂ«simor klasa 11/4 (SH) – Florend Krasniqi Orari mĂ«simor klasa 12/5 (SH) – Gazmend Preniqi

Njoftohen tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit, mĂ«simdhĂ«nĂ«sit dhe prindĂ«rit, se sipas Kalendarit shkollor 2017/18 tĂ« “The British School of Kosova”, mĂ« rastin e DitĂ«s sĂ« Paqes, The British School Of Kosova, nuk do tĂ« punojĂ« tĂ« martĂ«n me 12 qershor 2018.
Mësimi i rregullt do të vazhdoj me 13 qershor 2018 (E Mërkure).
Urime!
BSK

Njoftim
Për zëvendësimin e ditëve të humbura të mësimit, për vitin shkollor 2017/18

Në bazë të vendimit të MASHT dhe me qëllim të zëvendësimit të ditëve të humbura të mësimit me datat: 28.02.2018, 01.03.2018 dhe 02.03.2018, për nivelin parafillor, nivelin fillor, nivelin e mesëm të ulët dhe për nivelin e mesëm të lartë The British School of Kosova kompenson këto ditët të humbura si më poshtë:
‱ Niveli parafillor, niveli fillor (klasa 1-rĂ« deri 5-tĂ«) dhe tĂ« mesme i ulĂ«t (6-tĂ« deri 8-tĂ«), kompensimin e kĂ«tyre ditĂ«ve tĂ« humbura tĂ« mĂ«simit e plotĂ«son duke zĂ«vendĂ«suar nĂ« datat: 22.06.2018; 23.06.2018 dhe 25.06.2018, sipas orarit tĂ« rregull tĂ« planifikuar pĂ«r vitin shkollor 2017/18.
‱ Niveli i mesĂ«m i ulĂ«t (klasa 9-tĂ«) kompensimin e kĂ«tyre ditĂ«ve tĂ« humbura tĂ« mĂ«simit e plotĂ«son duke zĂ«vendĂ«suar nĂ« datat: 04.06.2018; 05.06.2018 dhe 06.06.2018, sipas orarit tĂ« rregull tĂ« planifikuar pĂ«r vitin shkollor 2017/18.
‱ Niveli i mesĂ«m i lartĂ« (klasa 10-tĂ« dhe 11-tĂ«), kompensimin e kĂ«tyre ditĂ«ve tĂ« humbura tĂ« mĂ«simit e plotĂ«son duke zĂ«vendĂ«suar nĂ« datat: 04.06.2018; 05.06.2018 dhe 06.06.2018, sipas orarit tĂ« rregullt tĂ« planifikuar pĂ«r vitin shkollor 2017/18.
‱ Niveli i mesĂ«m i lartĂ« (klasa 12-tĂ«) kompensimin e kĂ«tyre ditĂ«ve tĂ« humbura tĂ« mĂ«simit e plotĂ«son duke zĂ«vendĂ«suar nĂ« datat: 14.05.2018; 15.05.2018 dhe 16.05.2018, sipas orarit tĂ« rregullt tĂ« planifikuar pĂ«r vitin shkollor 2017/18.
‱


 Viti shkollor 2017/18, pĂ«r nivelin parafillor, fillor (klasa 1-rĂ« deri 5-tĂ«) dhe nivelin e mesĂ«m tĂ« ulĂ«t (6-tĂ« deri 8-tĂ«), pĂ«rfundon mĂ« datĂ«n 25.06.2018.
 Viti shkollor 2017/18, pĂ«r nivelin e mesĂ«m tĂ« ulĂ«t (klasa 9-tĂ«) dhe nivelin e mesĂ«m tĂ« lartĂ« (klasa 10-tĂ« dhe 11-tĂ«), pĂ«rfundon mĂ« datĂ«n 06.06.2018.
 Viti shkollor 2017/18, pĂ«r nivelin e mesĂ«m tĂ« lartĂ« (klasa 12-tĂ«), pĂ«rfundon mĂ« datĂ«n 16.05.2018.

Suksese!
The British School of Kosova

Njoftim 24 maj 2018
Njoftohen tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit e klasĂ«s sĂ« 12-tĂ«, tĂ« The British School of Kosova, tĂ« cilĂ«t do t’i nĂ«nshtrohen Testit tĂ« MaturĂ«s ShtetĂ«rore 2018, i cili do tĂ« organizohet mĂ« 29 maj 2018 (periudha e parĂ«) dhe 06 qershor 2018 (periudha e dytĂ«), duke filluar nga ora 10:00, duhet tĂ« jenĂ« prezent nĂ«pĂ«r qendra duke filluar nga ora 9:00, ku mĂ« pastaj fillon sistemimi i tyre nĂ«pĂ«r dhoma testuese.
Listat e nxënësve do të vendosen nëpër dyer të klasave testuese, ku do të jenë të vendosura edhe shenjat orientuese për shkollë në mënyrë që procesi i sistemimit të nxënësve të jetë më i lehtë.
Gjithashtu, të gjithë nxënësit obligohen të kenë më vete dokument identifikimi si dhe nga një Laps të thjesht HB.
Testi i MaturĂ«s pĂ«r nxĂ«nĂ«sit e “The British School of Kosova”, do tĂ« organizohet nĂ« qendrĂ«n testuese SHF ”Naim FrashĂ«ri”- PrishtinĂ«.
Për detaje të tjera rreth Testit të Maturës mund të shihni udhëzuesin e bashkëlidhur!
Suksese për nxënësit maturantë!
Me respekt,
The British School of Kosova

Njoftim
Njoftohen tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit, mĂ«simdhĂ«nĂ«sit dhe prindĂ«rit, se sipas Kalendarit shkollor 2017/18 tĂ« “The British School of Kosova”, mĂ« rastin e DitĂ«s sĂ« EvropĂ«s, nuk do tĂ« punojĂ« tĂ« mĂ«rkurĂ«n, me 09 maj 2018.
Urime Dita e Evropës!
BSK

NĂ« kuadĂ«r tĂ« aktiviteteve jashtĂ«mĂ«simore, mĂ« 3 dhe 4 maj 2018, shkolla organizon Panairin Shkencor, me ç’rast nxĂ«nĂ«sit e klasave tĂ« gjashta, shtata, teta, nĂ«nta,dhjeta, njĂ«mbĂ«dhjeta dhe dymbĂ«dhjeta nĂ«n mbikĂ«qyrjen e arsimtarĂ«ve tĂ« lĂ«ndĂ«ve pĂ«rkatĂ«se, kanĂ« bĂ«rĂ« hulumtime shkencore brenda fushave tĂ« lĂ«ndĂ«ve shkencore tĂ« kimisĂ«, biologjisĂ«, matematikĂ«s ,fizikĂ«s dhe teknologjisĂ«. KĂ«to projekte, me njĂ« qasje shumĂ« inovative, janĂ« vlerĂ«suar shumĂ« lartĂ« nĂ« bazĂ« tĂ« pĂ«rmbajtjeve tĂ« tyre me fakte shkencore tĂ« mbledhura nga vet nxĂ«nĂ«sit dhe konkludimeve shkencore bazuar nĂ« eksperimentet e bĂ«ra. Panairi shkencor Ă«shtĂ« i hapur nĂ« objektet e shkollĂ«s si dhe nĂ« Sheshin Ibrahim Rugova nĂ« PrishtinĂ«, ku prindĂ«r dhe qytetarĂ« tĂ« ndryshĂ«m mund tĂ« vijnĂ« qĂ« tĂ« dĂ«gjojnĂ« prezantimet nga vet nxĂ«nĂ«sit e The British School of Kosova!

Njoftim
Njoftohen tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit, mĂ«simdhĂ«nĂ«sit dhe prindĂ«rit, se sipas Kalendarit shkollor 2017/18 tĂ« “The British School of Kosova”, mĂ« rastin e DitĂ«s NdĂ«rkombĂ«tare tĂ« PunĂ«torĂ«ve – 1 Majit, The British School Of Kosova nuk do tĂ« punojĂ« tĂ« martĂ«n me 01 maj 2018.
Urime Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve!
BSK

BSK në PANAIRIN E EDUKIMIT 2018!

Ju ftojmĂ« tĂ« na vizitoni dhe tĂ« informoheni mĂ« hollĂ«sisht rreth mundĂ«sive tĂ« shkollimit qĂ« shkolla ofron pĂ«r ju!📚🎓🎒

Ju mirëpresim

Njoftim
Në bazë të kalendarit shkollor 2017/2018, ju njoftojmë se, nga data 02 prill 2018, do të filloj pushimi pranveror i cili do të zgjasë deri me datën 10 prill 2018.
Gjithashtu, sipas kalendarit tĂ« festave zyrtare tĂ« RepublikĂ«n sĂ« KosovĂ«s dhe sipas kalendarit shkollor, me datĂ«n me 2 prill 2018, me rastin e PashkĂ«ve Katolike (01.04.2018) si dhe me daten 9 prill 2018, me rastin e DitĂ«s sĂ« KushtetutĂ«s sĂ« RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s nuk do tĂ« punohet nĂ« “The British School of Kosova”.
GjatĂ« kĂ«saj periudhe administrata e “The British School of Kosova” do tĂ« jetĂ« nĂ« dispozicionin tuaj!
Mësimi i rregullt për të gjitha nivelet mësimore do të vazhdojë më 10 prill 2018 (e martë).

Gëzuar festat të gjithëve!

TĂ« nderuar prinder,

Uroj të jeni mirë!

The British School of Kosova vazhdimisht vlerësimin e bën në rezultatet e të nxënit për kompetenca. Meqenëse vlerësimi është procesi i mbledhjes së informatave dhe nxjerrjes së gjykimeve për arritshmërinë ose performancën e nxënësve, kësaj radhe shkolla prezanton idenë e krijimit të javës së testeve, duke pasur në fokus sigurimin dhe zhvillimin e cilësisë në mësimdhënie dhe nxënie.

Bazuar në disa praktika ndërkombëtare dhe analizuar nga stafi akademik i BSK-së, java e testeve do të ndikoj tek nxënësit në menaxhimin e vetes së tyre, në ruajtjen, afirmimin dhe prezantimin më dinjitoz të personalitetit të tyre.
PĂ«rparĂ«si e kĂ«tij organizmi tĂ« ashtuquajtur “Java e testeve” Ă«shtĂ« informimi paraprak i nxĂ«nĂ«sve, koha e mjaftueshme pĂ«r t’u pĂ«rgatitur dhe arritshmĂ«ria mĂ« e lartĂ« e suksesit.

Me lejoni të ju njoftoj se BSK ka organizuar Javen e Testeve për Nivelin e Mesëm të Lartë (kl. 10-12) nga dt. 15 mars 2018 deri me 23 mars 2018 duke filluar nga ora 08:00 deri në ora 12:00. Ndërsa, dreka do të servohet nga ora 12:05 -12:45. Në ora 13 :00 është organizuar transporti për të gjithë nxënësit e këtij niveli.

Për gjatë kohës kur do të mbahet Java e Testeve nuk do të këtë aktivitete jashtëmësimore (klube).
Të gjithë nxënësve ju deshirojmë shumë suksese!
The British School of Kosova ka menduar me të mirën për fëmijet tuaj!
Me respekt,
Administrata BSK

Njoftim
Ju njoftojmë se The British School of Kosova, përmes qasjes në shërbimin e prindërve E-service tashmë do të keni mundësi të shohin edhe Kartelën shëndetsore e cila përmban:
Datën e vizitës tek doktoresha e shkollës, Diagnozën dhe Terapine që i ka dhënë doktoresha nga barnatorja e shkollës apo ate që referohet ta përdorë në vazhdim.

Gjithashtu, nĂ«se keni ndonjĂ« problem me qasje nĂ« e-service ju lutemi tĂ« kontaktoni nĂ« e-mail adresĂ«n : [email protected]

The British School of Kosova mendon më të mirën për fëmijët tuaj!
Ju faleminderit për bashkëpunim!

Njoftim
TĂ« nderuar prindĂ«r, nxĂ«nĂ«s dhe mĂ«simdhĂ«nĂ«s tĂ« “The British School of Kosova”, ju njoftojmĂ« se me vendim tĂ« MinistrisĂ« sĂ« Arsimit ShkencĂ«s dhe TeknologjisĂ«, procesi mĂ«simor nuk do tĂ« zhvillohet edhe mĂ« datĂ« 1 mars 2018 (e enjte) dhe 2 mars 2018 (e premte), pĂ«r shkak tĂ« motit tĂ« ligĂ« qĂ« po mbretĂ«ron nĂ« vendin tonĂ«!
Procesi i rregullt mësimor, për të gjitha nivelet do të filloi të mbahet më 5 mars 2018 (e hënë).

Ju faleminderit për mirëkuptim!
Me respekt,
BSK

Të nderuar prindër,

Ju njoftojmë se Ministria e Arsimit ka marr vendim që për shkak të motit të ftohtë, të mërkurën, me datë 28.02.2018, të mos zhvillohet procesi mësimor në të gjitha shkollat e Kosovës. Duke respektuar këtë vendim, The British School of Kosova, nuk do të zhvilloj procesin mësimor deri në njoftimin e radhës. Ditët e humbura të mësimit do të zëvendësohen me ditë të tjera, të planifikuara nga shkolla!

Faleminderit për mirëkuptim!

Me respekt,
BSK

TĂ« nderuar,
Ju njoftojmĂ« se nĂ« bazĂ« tĂ« Kalendarit shkollor 2017/18 dhe sipas Ligjit tĂ« Festave Zyrtare nĂ« RepublikĂ«n e KosovĂ«s, “The British School of Kosova” nuk do tĂ« punojĂ« tĂ« hĂ«nĂ«n me 19 shkurt 2018, pĂ«r nder tĂ« 10 vjetorit tĂ« PavarĂ«sisĂ« sĂ« RepublikĂ«s se KosovĂ«s.
Urime të gjithëve 10 vjetori i Pavarësisë së Republikës se Kosovës!
Mësimin do të vazhdojë të martën me 20 shkurt 2018 ,sipas orarit të rregullt.

Njoftim

Të nderuar prindër,

Gjysmëvjetori i parë i vitit shkollor 2017/2018 ka përfunduar më 29 dhjetor 2017 për të gjitha nivelet mësimore.
Ndërsa, gjysmëvjetori i dytë do të fillojë më 15 janar 2018.

Ditët festive që nuk do të punohet, janë si vijon:

· 1 janar 2018 – Viti i Ri 2018

· 2 janar 2018 – Viti i Ri 2018

· 8 janar 2018 – Krishtlindjet Ortodokse

Ndërsa, gjatë periudhës së pushimit dimëror, administrata do të jetë në shërbimin tuaj!

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni:

Tel : +381 38 600888 . Mob : +377 45 150130
E-mail : [email protected]

Me respekt,

“The British School of Kosova”


Njoftim

NĂ« bazĂ« tĂ« Kalendarit Shkollor 2017/18, tĂ« bazuar nĂ« Ligjin pĂ«r Festat Zyrtare tĂ« RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s, ju njoftojmĂ« se me datĂ«n 25 dhjetor 2017, (e hĂ«nĂ«), me rastin e festes se Krishtlindjeve Katolike, “The British School of Kosova” nuk do tĂ« punojĂ«.

Të gjithë besimtarëve katolik urime festa!

“The British School of Kosova”


Njoftim
31 gusht 2017
Njoftohen të gjithë prindërit, mësimdhënësit dhe nxënësit e The British School of Kosova, se duke u bazuar në Kalendarin shkollor 2017/18, me rastin e Festes së Kurban Bajramit, The British School of Kosova nuk do të punoj, më datën 1 shtator 2017 (e premte).

Urime festa të gjithë besimtarëve musliman!

“The British School of Kosova”


Njoftim
NĂ« bazĂ« tĂ« Kalendarit Shkollor 2017/18, tĂ« bazuar nĂ« Ligjin pĂ«r Festat Zyrtare tĂ« RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s, ju njoftojmĂ« se me datĂ«n 26 qershor 2017, (e hĂ«nĂ«), me rastin e festes se Fiter Bajramit, “The British School of Kosova” nuk do tĂ« punojĂ«.

Të gjithë besimtarëve mysliman urime festa!

“The British School of Kosova”


Njoftim
NĂ« bazĂ« tĂ« Kalendarit Shkollor 2016/17, tĂ« bazuar nĂ« Ligjin pĂ«r Festat Zyrtare tĂ« RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s, ju njoftojmĂ« se me datĂ«n 26 qershor 2017, (e hĂ«nĂ«), me rastin e festes se Fiter Bajramit, “The British School of Kosova” nuk do tĂ« punojĂ«.

Të gjithë besimtarëve mysliman urime festa!

“The British School of Kosova”


Fjalimi përshendetës i drejtoreshës në ceremonin e mbylljes së vitit shkollor 2016/2017

Të nderuar nxënës,
Kanë kaluar 10 muaj dhe tashmë është ceremonia e mbylljes së shkollës. Unë jam e sigurt që pas një viti, të gjithë ju jeni përmirësuar dhe bërë më të mirë në një mënyrë apo në një tjetër. Shpresojë se keni arritur qëllimet që keni vendosur për veten tuaj në fillim të këtij viti shkollor. Por edhe nëse nuk keni bërë, mos u shqetësoni. Vetëm vazhdoni të provoni, punoni shumë,herët a vonë, do të arrini atje
Sot, viti shkollor po i vjen fundi, prandaj është koha që ne të korrim atë që kemi mbjellë. Ne jemi shumë krenarë për arritjet tuaja, qofshin ato akademike ose në lidhje me sportin, sjelljen, etj. Mos harroni të gjithë punën dhe përpjekjet që keni bërë. Përcaktohuni për qëllimet e ardhshme që dëshironi të arrini. Pas së gjithash, asgjë nuk është e pamundur!
Nëse e keni provuar më të mirën tuaj dhe jeni bërë një person më i mirë se kush keni qenë dje, ju përgëzoj. Ju keni bërë një punë të mrekullueshme! Përpjekja dhe puna juaj do të jenë blloqet ndërtuese të suksesit tuaj të ardhshëm.
Viti i ardhshĂ«m do tĂ« jetĂ« njĂ« vit emocionues pĂ«r tĂ« gjithĂ« mĂ«suesit dhe nxĂ«nĂ«sit. Shkolla do tĂ« nisĂ« masa tĂ« reja pĂ«r tĂ« ndihmuar çdo nxĂ«nĂ«s tĂ« bĂ«jĂ« mĂ« tĂ« mirĂ«n nĂ« studimet e veta. MĂ«suesit e juaj do tĂ« qĂ«ndrojnĂ« me ju pĂ«r t’ju dhĂ«nĂ« ndihmĂ«n qĂ« ju nevojitet, duke pĂ«rfshirĂ« edhe dhĂ«nien e shumĂ« oreve shtesĂ« . Rruga pĂ«r t’u pĂ«rgatitur pĂ«r jetĂ«n tuaj Ă«shtĂ« e gjatĂ« dhe sfiduese, por ju nuk jeni vetĂ«m! Une dua tĂ« ju siguroj tĂ« gjithĂ« ju qĂ« mĂ«suesit tuaj po punojnĂ« me ju, krah pĂ«r krah, pĂ«r t’ju ndihmuar tĂ« siguroni tĂ« ardhmen mĂ« tĂ« ndritshme qĂ« dĂ«shironi. Le tĂ« punojmĂ« sĂ« bashku drejt qĂ«llimeve tona tĂ« pĂ«rbashkĂ«ta!
Tani, një pushim i gjatë veror qëndron para jush. Mos rrini duarkryq duke lënë kohën të ikë. Përpos kryerjes së detyrave tuaja të verës, provoni disa gjëra të reja për të sfiduar veten tuaj. Kërkoni situata të bukura dhe pozitive, stimuluese, si dhe shoqërinë e miqve, të cilët, ju pasurojnë me miqësinë e tyre dhe ju vlerësojnë për ata që jeni. Shkoni jashtë dhe eksploroni vendet ku nuk keni qenë kurrë. Kini kënaqësi me miqtë dhe familjen tuaj dhe bëni diçka të vlefshme. Rinia është shumë e çmuar për ta kaluar kot. Shfrytëzo ditët!
Ju uroj të gjithëve një verë të lumtur dhe të frytshme!

Mos ndaloni së ëndrruari gjërat e bukura.
Urime dhe mirupafshim në shtator.

Albnore Durmishi Devetaku
Drejtoreshë
“The British School of Kosova”


Njoftim
Njoftohen tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit, mĂ«simdhĂ«nĂ«sit dhe prindĂ«rit, qĂ« sipas Kalendarit shkollor 2016/17 tĂ« “The British School of Kosova”, tĂ« bazuar nĂ« Ligjin pĂ«r Festat Zyrtare tĂ« RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s, me rastin e DitĂ«s sĂ« Paqes, tĂ« hĂ«nĂ«n me 12 qershor 2017, nuk do tĂ« punohet.
Të martën më 13 qershor do të filloj mësimi i rregullt për parafillorët, nivelin fillor (kl.1-rë deri 5-të) dhe nivelin e mesëm të ulët (kl. 6-të deri 8-të).

“The British School of Kosova”


Njoftim

NĂ« bazĂ« tĂ« vendimit tĂ« MinistrisĂ« sĂ« Arsimit, ShkencĂ«s dhe TeknologjisĂ«, “The British School of Kosova” ju njofton se, pĂ«r plotĂ«simin e ditĂ«ve tĂ« humbura tĂ« mĂ«simit me rastin e pushimit dimĂ«ror, do tĂ« vazhdojĂ« mĂ«simi si vijon:

‱ Niveli i mesĂ«m i ulĂ«t (Kl.9-tĂ«) dhe Niveli i mesĂ«m i lartĂ« (Kl. 10-ta dhe 11-ta)
 Mësimi mbaron më: 08.06.2017

‱ ParafillorĂ«t, Niveli fillor (Kl.1-rĂ« deri 5-tĂ«) dhe Niveli i mesĂ«m tĂ« ulĂ«t (Kl. 6-tĂ« deri 8-tĂ«)
 Mësimi mbaron më: 22.06.2017

GjatĂ« periudhĂ«s sĂ« pushimeve mĂ«simi nuk do tĂ« zhvillohet, mirĂ«po administrata e “The British School of Kosova” do tĂ« jetĂ« nĂ« dispozicionin tuaj!
Ju dëshirojmë pushime të këndshme dhe ju presim me kënaqësi të fillojmë vitin e ri shkollor se bashku me ju!


Njoftim

Njoftohen tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit, mĂ«simdhĂ«nĂ«sit dhe prindĂ«rit, qĂ« sipas Kalendarit shkollor 2016/17 tĂ« “The British School of Kosova”, tĂ« bazuar nĂ« Ligjin pĂ«r Festat Zyrtare tĂ« RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s, me rastin e DitĂ«s NdĂ«rkombĂ«tare tĂ« PunĂ«torĂ«ve, tĂ« hĂ«nĂ«n me 01 maj 2017, nuk do tĂ« punohet.

Gjithashtu, nuk do të punohet me 09 maj 2017 (e martë), me rastin e Ditës së Evropës.

“The British School of Kosova”


ÇMIMI “SHKENCËTARI I RI” PËR VITIN SHKOLLOR 2017/18

Shpallja e fituesve të çmimeve
Sipas garĂ«s “ShkencĂ«tari i Ri” tĂ« organizuar nga BSK, komisioni vlerĂ«sues professional ka ndarĂ« çmimet varĂ«sisht nga rezultati i testimit tĂ« mbajtur me shkrim.
Nxënësit kanë përfituar bursat në vlerë prej 40 % deri në 80 % për tri vite të shkollimit.
NxĂ«nĂ«sit qĂ« kanĂ« fituar çmimin “ShkencĂ«tari i Ri”

Çmimi i ParĂ«- Klodiana Vitia, e cila pĂ«rfiton bursĂ« tĂ« shkollimit nĂ« vlerĂ« prej 80% pĂ«r tri vite tĂ« shkollimit dhe njĂ« Ipad.
Çmimi i DytĂ«- Era GĂ«rbeshi, e cila pĂ«rfiton bursĂ« tĂ« shkollimit nĂ« vlerĂ« prej 80% pĂ«r tri vite tĂ« shkollimit.
Çmimi i TretĂ«- Leart Bytyqi, i cili pĂ«rfiton bursĂ« tĂ« shkollimit nĂ« vlerĂ« prej 50% pĂ«r tri vite tĂ« shkollimit.
Çmimi i KatĂ«rt- ju ndahet nxĂ«nĂ«sve Arbias Jaha, Diamant Bekteshi, Natyra Ademi, tĂ« cilĂ«t pĂ«rfituan bursĂ« tĂ« shkollimit nĂ« vlerĂ« prej 40% pĂ«r tri vite tĂ« shkollimit.
Çmimet do tĂ« ndahen me datĂ«n 18.04.2017 – e martĂ«, nga ora 10:30, nĂ« objektin e The British School of Kosova.

Për çdo informatë shtesë, ju lutem kontaktoni shkollën në:
Tel: +381 38 / 600 – 888,
Mob: +386 45 / 575 – 777,
E-mail: [email protected]
Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM
Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, njoftohen të gjithë nxënësit dhe prindërit se, nga data 10 prill 2017, do të filloj pushimi pranveror i cili do të zgjasë deri me datën 14 prill 2017.
GjatĂ« kĂ«saj periudhe mĂ«simi nuk do tĂ« zhvillohet, mirĂ«po administrata e “The British School of Kosova” do tĂ« jetĂ« nĂ« dispozicionin tuaj.
Gjithashtu, sipas kalendarit tĂ« festave zyrtare, mĂ« datĂ«n 10 prill 2017, me rastin e DitĂ«s sĂ« KushtetutĂ«s sĂ« RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s dhe me 17 prill 2017, me rastin e PashkĂ«ve Katolike dhe Ortodokse nuk do tĂ« punohet nĂ« “The British School of Kosova”.
Mësimi i rregullt për të gjitha nivelet mësimore do të vazhdojë të mbahet më 18 prill 2017 (e martë).

“The British School of Kosova”


NJOFTIM
Për vaksinimin e nxënësve të klasave të para dhe të gjashta
Të nderuar prindër,
Na lejoni të ju informojmë që vaksinimi i nxënësve të BSK-së do të bëhet në mënyrë të organizuar. Tashmë është konfirmuar data për vaksinim nga Qendra e Vaksinimit në Prishtinë.
Ekipi i punëtorëve shëndetësorë,i caktuar për vaksinimin e nxënësve, do të vaksinojë nxënësit e klasave të para dhe të gjashta më 31.03.2017, duke filluar nga ora 09:00h, në objektin e The British School of Kosova.
Vaksinimi(vaksina kalendarike) është e obliguar për të gjithë nxënësit e këtyre grup moshave.
Ju lutemi prindĂ«rve qĂ« t’ju japin librezat e vaksinimit fĂ«mijĂ«ve me vete, si dhe ta njoftojnĂ« shkollĂ«n:
‱ NĂ«se nuk dĂ«shirojnĂ« qĂ« tĂ« vaksinohet fĂ«mija i tyre nĂ« shkollĂ«;
‱ NĂ«se fĂ«mija Ă«shtĂ« me grip;
‱ NĂ«se ka arsye tĂ« tjera tĂ« qĂ«ndrueshme qĂ« fĂ«mija i tyre nuk duhet / mund tĂ« vaksinohet.
Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM!

Njoftohen tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit tĂ« cilĂ«t kanĂ« aplikuar nĂ« garĂ«n “ShkencĂ«tari i Ri” tĂ« organizuar nga The British School of Kosova, se testi do tĂ« mbahet me datĂ« 24.03.2017 (e premte), duke filluar nga ora 13:00, nĂ« objektin e shkollĂ«s sĂ« mesme tĂ« BSK-sĂ«.

Fituesi i vendit të parë, do të shpërblehet me një I-pad dhe 80% bursë për tri vite të shkollimit.
Fituesi i vendit të dytë, do të shpërblehet me 80% bursë për tri vite të shkollimit.
Fituesi i vendit të tretë, do të shpërblehet me 50% bursë për tri vite të shkollimit.
Mësimëdhënësi i nxënësit fitues, shpërblehet me një tablet!

Me respekt,
BSK


Ju njoftojmĂ« qĂ« mĂ« bazĂ« tĂ« kalendarit shkollor 2016/17 dhe sipas ligjit tĂ« festave zyrtare nĂ« RepublikĂ«n e KosovĂ«s, “The British School of Kosova”, tĂ« premten me 17 shkurt 2017, pĂ«r nder tĂ« PavarĂ«sisĂ« sĂ« RepublikĂ«s se KosovĂ«s nuk do tĂ« punojĂ«.
Mësimi sipas orarit të planifikuar javor do të vazhdojë të hënën me 20 shkurt 2017!

Urime!


Aktivitetet – Klubet
TĂ« nderuar prindĂ«r, nxĂ«nĂ«s dhe mĂ«simĂ«dhĂ«nĂ«s tĂ« “The British School of Kosova”, ju informojmĂ« pĂ«r rifillimin e aktiviteteve tĂ« lira- klubeve tĂ« BSK-sĂ«!
Nga data 07 Shkurt 2017, (e martë), do të rifilloj mbajtja e aktiviteteve të lira- klubet e shkollës!
Këto aktivitete do të realizohen në dy ditë të javës (e martë- e premte), pas mësimit të rregullt, klasat dhe kabinetët janë të njejta.
NxĂ«nĂ«sit e nivelit fillor (I- V), pas mĂ«simit tĂ« rregullt, aktivitetet do t’i fillojnĂ« nga ora 14:30 deri nĂ« ora 15:15, transporti do tĂ« organizohet mĂ«njeherĂ« pas mbarimit tĂ« aktiviteve 15:20h ndĂ«rsa pĂ«r nxĂ«nĂ«sit e nivelit tĂ« mesĂ«m tĂ« ulĂ«t (VI-IX) dhe tĂ« mesĂ«m tĂ« lartĂ« (X-XI) aktivitetet do tĂ« fillojnĂ« nga ora 15:15 – 16:00 ndĂ«rsa trasnporti do tĂ« organizohet nga ora 16:10!
Me respekt!
The British School of Kosova


Njoftim (16 Janar 2017)
TĂ« nderuar prindĂ«r, nxĂ«nĂ«s dhe mĂ«simdhĂ«nĂ«s tĂ« “The British School of Kosova”, ju njoftojmĂ« se aktivitetet e lira – klubet, pĂ«r gjysmĂ«vjetorin e dytĂ« do tĂ« shtyhen, pĂ«r shkak tĂ« motit tĂ« ligĂ« qĂ« po mbretĂ«ron nĂ« vendin tonĂ«!

Për fillimin e aktiviteteve të lira, ju njoftojmë paraprakisht!

Me respekt,
The British School of Kosova!


Njoftim (06 Janar 2017)
TĂ« nderuar prindĂ«r, nxĂ«nĂ«s dhe mĂ«simdhĂ«nĂ«s tĂ« “The British School of Kosova”, ju njoftojmĂ« se procesi mĂ«simorĂ« pĂ«r gjysmĂ«vjetorin e dytĂ« do tĂ« shtyhet, pĂ«r shkak tĂ« motit tĂ« ligĂ« qĂ« po mbretĂ«ron nĂ« vendin tonĂ«!
Procesi mësimorë për gjysmëvjetorin e dytë 2016/17, për të gjitha nivelet mësimore do të filloi të mbahet më 16 janar 2017 (e hënë).
Urojë që të fillojmë një gjysmëvjetor të mbarë së bashku!

Me respekt,
The British School of Kosova


Të nderuar prindër,
Me shpresë që kjo letër të ju gjejë mirë dhe duke uruar që fëmijët tuaj janë duke e përmbyllur me sukses këtë gjysmëvjetor, na lejoni të ju informojmë si vijon:
Gjysmëvjetori i parë i vitit shkollor 2016/2017 do të përfundojë më 23 dhjetor 2016 për të gjitha nivelet mësimore. Ndërsa, gjysmëvjetori i dytë do të fillojë më 10 janar 2017.
Më 27 dhjetor 2016, duke filluar prej orës 10.00 deri në ora 15.00, të gjithë mësimdhënësit (për klasën e 6-të deri në klasën e 11-të), do të jenë në dispozicion për të diskutuar individualisht me ju lidhur me ecurinë e fëmijës suaj gjatë gjysmëvjetorit të parë. Takimi me secilin mësimdhënës bëhet me rotacion, varësisht se për cilën lëndë ju dëshironi të bisedoni. Ju mund të vini brenda kohës së lartpërmendur, varësisht kur është më e përshtatshme për ju.
Gjithashtu, ju informojmë që në mbledhjen e mbajtur me prindër, do të shpërndahen pasqyrat e notave në kopje fizike, të cilat do të jetë të nënshkruara dhe të vulosur nga shkolla.
Sido qĂ« tĂ« jetĂ«, nĂ«se rastĂ«sisht nuk do tĂ« keni mundĂ«si tĂ« vini pĂ«r tu takuar drejtpĂ«rdrejtĂ« me mĂ«simdhĂ«nĂ«sit, atĂ«herĂ« ju inkurajojmĂ« qĂ« konsultimet t’i bĂ«ni edhe pĂ«rmes telefonit, me ç’rast tĂ« gjithĂ« mĂ«simdhĂ«nĂ«sit do tĂ« jenĂ« nĂ« dispozicion dhe tĂ« gatshĂ«m pĂ«r tĂ« biseduar nĂ« çdo kohĂ« me Ju!
P.S. Për tu pajisur me pasqyrën e notave obligimet financiare duhet të jenë të përfunduara sipas kontratës me shkollën.
Me respekt,
The British School of Kosova


Njoftim
NĂ« bazĂ« tĂ« kalendarin shkollor 2016/17, ju njoftojmĂ« se me rastin e festave tĂ« fundvitit “The British School of Kosova” nuk do tĂ« punojĂ« si vijon:
TĂ« hĂ«nĂ«n, me 26 dhjetor 2016, “The British School of Kosova” nuk do tĂ« punojĂ«, me rastin e Krishtlindjeve Katolike.
Me 02 janar 2017 (e hënë) dhe me 03 janar 2017 (e martë), nuk do të punohet me rastin e Vitit të Ri 2017.
Gjithashtu, më 9 janar 2017 (e hënë), shkolla nuk do të punojë me rastin e Festës së Krishtlindjeve Ortodokse.
Gjysmëvjetori i parë i vitit shkollor 2016/2017 do të përfundojë më 23 dhjetor 2016 për të gjitha nivelet mësimore. Ndërsa, gjysmëvjetori i dytë do të fillojë më 10 janar 2017.

Urime për shumë mote!


Njoftim
Të nderuar prindër dhe nxënës,

Ju njoftojmë që në bazë të kalendarit për vitin shkollor 2016/2017, të hënën, më 28 nëntor 2016, për nder të kësaj feste, do të jetë ditë pushimi.
Mësimi sipas orarit të planifikuar javor, do të fillojë të martën me 29 nëntor 2016.

Urime Ditën e Flamurit!

Me respekt,
BSK


NJOFTIM / FTESË

Të nderuar prindër,
Me qĂ«llim tĂ« shĂ«nimit tĂ« DitĂ«s sĂ« Flamurit – 28 NĂ«ntorit, The British School of Kosova ka organizuar njĂ« aktivitet me nxĂ«nĂ«sit e shkollĂ«s.
MĂ« 25 nĂ«ntor 2016, duke filluar nga ora 10:45 deri nĂ« ora 12:00, nĂ« hollin e aneksit tĂ« dytĂ« tĂ« shkollĂ«s fillore, nxĂ«nĂ«sit e klasave 6-11, do tĂ« flasin pĂ«r rĂ«ndĂ«sinĂ« e kĂ«saj dite historike, do tĂ« hapin njĂ« ekspozitĂ« me punimete tyre, si dhe do tĂ« jetĂ« e pranishme sofra tradicionale, me ç’rast ushqimet nĂ« dispozicion do tĂ« jenĂ« me pagesĂ«, nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« mjetet e grumbulluara financiare tĂ« shfrytĂ«zohen pĂ«r bamirĂ«si.
Andaj, me shumë dashamirësi ju ftojmë të merrni pjesë në këtë ceremoni që ta festojmë së bashku Ditën e Flamurit!

Me respekt,
The British School of Kosova

NJOFTIM (22 shtator 2016)
Njoftohen të gjithë nxënësit, prindërit dhe mësimdhënësit se psikologia e shkollës, znj. Valbona Ramaj Belallari, do të jetë në dispozicion të nxënësve dhe prindërve të shkollës, për konsulta psikologjike, sipas orarit të mëposhtëm:

E hĂ«nĂ« – prej orĂ«s 08:00 – 11:00
E martĂ« – prej orĂ«s 12:00-13:30 dhe 15:15 – 16:00
E enjte – prej orĂ«s 12:00 – 13:30 dhe 14:30 – 16:00

Caktimi i terminit me psikologen e shkollës duhet të bëhet përmes mësimdhënësit kujdestar
Termini i takimit me psikologen e shkollës duhet të bëhet përmes mësimdhënësit kujdestar, duke e caktuar një (1) ditë paraprakisht. Takimet mbahen ne zyrën e psikologut të shkollës, në objektin 3 të BSK-së!

Me respekt,
BSK


NJOFTIM (22 shtator 2016)

Njoftohen tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit e BSK-sĂ«, dhe prindĂ«rit e tyre, se nga data 22 shtator 2016, shkolla nuk do tĂ« lejojĂ« hyrjen e nxĂ«nĂ«sve nĂ« shkollĂ«, tĂ« cilĂ«t nuk e respektojnĂ« orarin e mĂ«simit. TĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit, tĂ« cilĂ«t arrijnĂ« nĂ« shkollĂ« mĂ« vonĂ« se ora 8:45, atyre do t’ju ndalohet hyrja nĂ« shkollĂ« gjatĂ« gjithĂ« ditĂ«s dhe do tĂ« evidentohen me mungesa tĂ« paarsyeshme, pĂ«rjashtimisht pĂ«r ata nxĂ«nĂ«s, prindĂ«rit e tĂ« cilĂ«ve e informojnĂ« paraprakisht (1 ditĂ« pĂ«rpara) mĂ«simdhĂ«nĂ«sin kujdestar apo administratĂ«n e shkollĂ«s me shkrim.
Gjithashtu, prindĂ«rit e nxĂ«nĂ«sve tĂ« klasĂ«s sĂ« 6-tĂ«, 7-tĂ«, 8-tĂ«, 9-tĂ«, 10-tĂ« dhe 11-tĂ« nuk lejohen tĂ« hyjnĂ« nĂ« objektet e shkollĂ«s pa pasur termin paraprak tĂ« caktuar me mĂ«simdhĂ«nĂ«sin. Lidhur me caktimin e takimit prindĂ«r-mĂ«simdhĂ«nĂ«s, ju lutem referojuni dokumentit ‘’UdhĂ«zuesi pĂ«r komunikim prindĂ«r-mĂ«simdhĂ«nĂ«s’’.
PĂ«r kĂ«to vendime, tĂ« cilat janĂ« marrĂ« pĂ«r t’i kontribuar rendit dhe disiplinĂ«s sĂ« pĂ«rgjithshme tĂ« shkollĂ«s, tĂ« gjithĂ« prindĂ«rve dhe nxĂ«nĂ«sve tĂ« shkollĂ«s ju kĂ«rkojmĂ« mirĂ«kuptim dhe njĂ«herit i falĂ«nderojmĂ« pĂ«r bashkĂ«punimin korrekt me shkollĂ«n!

Me respekt,
BSK


Njoftohen tĂ« gjithĂ« prindĂ«rit dhe nxĂ«nĂ«sit e ‘’The British School of Kosova’’ se nga data 18 shtator 2016 do tĂ« fillojĂ« sĂ« zbatuari rregulli i veshjes sĂ« uniformave. Ky rregull do tĂ« zbatohet pĂ«r tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit e klasĂ«s sĂ« 7, 8, 9-tĂ« dhe nxĂ«nĂ«sit e nivelit tĂ« mesĂ«m tĂ« lartĂ« (klasa 10, 11-tĂ«).
Uniforma, e cila përmban 2 bluza (me mëngë të shkurtëra), 1 palë pantollona.
Duke u bazuar në kodin e mirësjelljes, secili nxënës është i obliguar ta veshë uniformën e kompletuar nga momenti i hyrjes në shkollë deri në përfundim të ditës!
Ndërsa, për nivelin fillor (1, 2, 3, 4, 5) dhe klasën e gjashtë uniformat janë në proces, në momentin që do të jenë gati prindërit dhe nxënësit do të lajmërohen me kohë!


Njoftohen të gjithë prindërit dhe nxënësit e The British School of Kosova për mbledhjen e parë me prindër për vitin shkollor 2016/17.
Më 19 shtator 2016, duke filluar prej orës 16.00, me të gjithë kujdestarët e klasave (nga klasa e 6 deri te klasa e 11) dhe më 20 shtator 2016, nga orës 16.00, me të gjitha mësueset e nivelit fillor (nga klasa e 1 deri te klasa 5), do të jenë në dispozicion për të diskutuar me ju lidhur me ecurinë e fëmijës suaj gjatë kësaj periudhe kohore dhe për vazhdimësinë e fëmijës suaj gjatë këtij viti shkollor.

Takimi është i përgjithshëm për të gjithë prindërit në orarin e lartëcekur!
PĂ«r çdo informatĂ« shtesĂ«, ju lutem mos ngurroni tĂ« na kontaktoni nĂ« tel: 038 556 566, mob: 045 575 777,[email protected] !


Njoftim
Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, njoftohen të gjithë nxënësit dhe prindërit se me datën, 12 shtator 2016, për nder të festës së Kurban Bajramit nuk do të punohet.
Mësimi i rregullt vazhdon të martën me 13.09.2016 në orarin e zakonshem!
Urime festa të gjithë besimtarëve mysliman!

The British School of Kosova


RINJOFTIM
31 gusht 2016

Njoftohen të gjithë nxënësit e The British School of Kosova, se përshkak të vendimit të Ministrisë së Arsimit, procesi i mësimit dhe ceremonia e hapjes së vitit shkollor 2016/2017, do të fillojë më 5 shtator 2016. Pra, edhe mbajtja e ceremonisë së hapjes së fillim-vitit shkollor nga data e paraparë më herët, shtyhet më datën 5 shtator, në ora 10.00.

Ndërsa, më 1 dhe 2 shtator 2016, administrata dhe stafi mësimor shkollës do të jetë në dispozicion të të gjithë nxënësve dhe prindërve në rast nevoje për konsultime shtesë rreth çështjeve logjistike apo mësimore të shkollës.

Gjithashtu, njoftojmë të gjithë nxënësit e gjeneratës 2015/2016, se transporti i shkollës do të fillojë së punuari nga data 5 shtator 2016, sipas orarit të rregullt që e kanë pasur gjatë vitit të kaluar shkollor!

Njëherit, ftojmë të gjithë nxënësit dhe prindërit që të marrin pjesë në ngjarjen e hapjes së ditës së parë të shkollës, më 5 shtator 2016, ora 10.00h!

PĂ«r çdo informatĂ« shtesĂ«, ju lutem mos ngurroni tĂ« na kontaktoni nĂ« tel: 038 556 566, mob: 045 575 777,[email protected] !


NJOFTIM
Njoftohen të gjithë nxënësit se The British School of Kosova do të mbajë ceremoninë e hapjes së fillim-vitit shkollor më 1 shtator 2016, në ora 10.00. Pas kësaj ceremonie, të gjithë nxënësit do të njoftohen me arsimtarët e tyre kujdestarë dhe do të pajisen me informatat e nevojshme për vitin shkollor 2016/2017.
Procesi i rregullt mësimor do të fillojë të hënën, më 5 shtator 2016, prej orës 08:30h. Ndërsa, të premten, më 2 shtator 2016, administrata dhe stafi mësimor shkollës do të jetë në dispozicion të të gjithë nxënësve dhe prindërve në rast nevoje për konsultime shtesë rreth çështjeve logjistike apo mësimore të shkollës.
Gjithashtu, njoftojmë të gjithë nxënësit e gjeneratës 2015/2016, se transporti i shkollës do të fillojë së punuari nga data 1 shtator 2016, sipas orarit të rregullt që e kanë pasur gjatë vitit të kaluar shkollor!
Njëherit, ftojmë të gjithë nxënësit dhe prindërit që të marrin pjesë në ngjarjen e hapjes së ditës së parë të shkollës, më 1 shtator 2016, ora 10.00h!
PĂ«r çdo informatĂ« shtesĂ«, ju lutem mos ngurroni tĂ« na kontaktoni nĂ« tel: 038 600 888, mob: 045 575 777, [email protected] !
Me respekt,
Stafi i BSK-së


Njoftim

Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, The British School of Kosova nuk do të punojë, me rastin e Festës së Fiter Bajramit , më 06 korrik 2016 (e marte).

Urime dhe me fat festa, të gjithë besimtarëve myslimanë !


Panot e nxënësve të klasave të para dhe të gjashta, të vitit shkollor 2015/2016!


Të nderuar prindër,

Me shpresë që ky njoftim të ju gjej mirë, na lejoni të ju informojmë për mbledhjen e radhës me prindër.
Viti shkollor përfundon 17 qershor 2016 për nivelin fillor dhe nivelin e mesëm të ulët.
Më 20 qershor 2016, duke filluar prej orës 16.00 deri në ora 17.30, mësueset e klasave të para, respektivisht kujdestarët e klasave të gjashta do të jenë në dispozicion për të diskutuar me ju lidhur me ecurinë e fëmijës suaj gjatë këtij viti shkollor.
NĂ«se rastĂ«sisht nuk do tĂ« keni mundĂ«si tĂ« vini pĂ«r tu takuar drejtpĂ«rdrejtĂ« me mĂ«simdhĂ«nĂ«sit, atĂ«herĂ« ju inkurajojmĂ« qĂ« konsultimet t’i bĂ«ni edhe pĂ«rmes telefonit, me ç’rast tĂ« gjithĂ« mĂ«simdhĂ«nĂ«sit do tĂ« jenĂ« nĂ« dispozicion dhe tĂ« gatshĂ«m pĂ«r tĂ« biseduar nĂ« çdo kohĂ« me Ju!

Me respekt,
The British School of Kosova


Njoftim
Njoftohen të gjithë nxënësit aktual të The British School of Kosova, se për vazhdimin e bursave të tyre do të merret një vendim i vecantë me kritere të vecanta, andaj afatet e rregullta të bursave që i organizon shkolla nuk vlejnë për nxënësit aktual të regjistruar në BSK!


1


Njoftim (9 qershor 2016)
Njoftohen tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit, mĂ«simdhĂ«nĂ«sit dhe prindĂ«rit, qĂ« sipas Kalendarit shkollor 2015/16 tĂ« “The British School of Kosova”, me rastin e DitĂ«s sĂ« PaqĂ«s qĂ« shĂ«nohet me 12 qershor 2016, nuk do tĂ« punohet tĂ« hĂ«nĂ«n mĂ« 13 qershor 2016 .
Mësimi i rregullt do të vazhdoj me 14 qershor (e martë).


Njoftim
Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, njoftohen të gjithë nxënësit dhe prindërit se, me datën 03 qershor 2016, do përfundoj viti shkollor për nivelin e mesëm të lartë, klasat e dhjeta.
Për nivelin fillor dhe nivelin e mesëm të ulët, viti shkollor përfundon me datën 17 qershor 2016, ndërsa për parafillorët viti shkollor përfundon me 30.06.2016.

GjatĂ« periudhĂ«s sĂ« pushimeve mĂ«simi nuk do tĂ« zhvillohet, mirĂ«po administrata e “The British School of Kosova” do tĂ« jetĂ« nĂ« dispozicionin tuaj!

Ju dëshirojmë pushime të këndshme dhe ju presim me kënaqësi të fillojmë vitin e ri shkollor 2016/2017 se bashku me ju!


Njoftim (30 Maj 2016)
TĂ« nderuar,
Me rastin e pĂ«rfundimit tĂ« vitit shkollor 2015/16 “The British School of Kosova” ka organizuar njĂ« program artistik, i cili do tĂ« mbahet mĂ« datĂ« 02.06.2016 (e enjte), duke filluar nga ora 15:30h.
Me kënaqësi ju ftojmë të jeni pjesë e këtij programi!
Programi do të mbahet në teatrin e kolegjit AAB, objekti i 5-të!
Ju mirëpresim të gjithëve!
Me respekt,
The British School of Kosova


Njoftim (30 Maj 2016)
Të nderuar prindër,

Me shpresë që ky njoftim të ju gjejë mirë, na lejoni të ju informojmë për mbledhjen e radhës me prindër.
Viti shkollor përfundon 03 qershor 2016 për nivelin e mesëm të lartë.
Më 06 qershor 2016, duke filluar prej orës 16.00 deri në ora 17.00, të gjithë kujdestaret e klasave të dhjeta do të jenë në dispozicion për të diskutuar individualisht me ju lidhur me ecurinë e fëmijës suaj gjatë këtij viti shkollor.
Në këtë takim me kujdestarë të klasave mund të tërhiqet edhe dëftesa e fëmijës tuaj/nxënësit, me rezultatet e treguara gjatë gjithë vitit shkollor. Mirëpo, ju bëjmë me dije që të gjithë ata që nuk kanë përfunduar obligimet financiare ndaj shkollës (shkollimit, kuzhinës dhe transportit) nuk mund të pajisen me këtë dokument pa përfunduar të gjitha obligimet e lartëcekura!
Sido qĂ« tĂ« jetĂ«, nĂ«se rastĂ«sisht nuk do tĂ« keni mundĂ«si tĂ« vini pĂ«r tu takuar drejtpĂ«rdrejtĂ« me mĂ«simdhĂ«nĂ«sit, atĂ«herĂ« ju inkurajojmĂ« qĂ« konsultimet t’i bĂ«ni edhe pĂ«rmes telefonit, me ç’rast tĂ« gjithĂ« mĂ«simdhĂ«nĂ«sit do tĂ« jenĂ« nĂ« dispozicion dhe tĂ« gatshĂ«m pĂ«r tĂ« biseduar nĂ« çdo kohĂ« me Ju!
Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni!
Me respekt,
The British School of Kosova


The British School of Kosova organizon Panair Shkencor, ku do të prezantohen punimet shkencore të nxënësve të shkollës sonë.
Panairi do tĂ« mbahet mĂ« datĂ« 23 maj 2016, ora 13:00 deri 16:00, nĂ« objektin e BSK-sĂ«, si dhe mĂ« datĂ« 24 maj 2016, ora 15:00 deri 19:00, nĂ« sheshin “Zahir Pajaziti”.
Kemi kĂ«naqĂ«sinĂ« tĂ« ju ftojmĂ« t’i vizitoni punimet hulumtuese tĂ« nxĂ«nĂ«sve tĂ« The British School of Kosova!
13260263_1591884154455648_6123554272964304138_n


NJOFTIM

Për aplikim për bursa të shkollimit
10 maj 2016
Njoftohen të gjithë të interesuarit se, The British School of Kosova, ka hapur konkursin për aplikim për bursa të shkollimit për të gjithë kandidatët që dëshirojnë të regjistrohen në nivelin e mesëm të ulët (Klasa 6, 7, 8 dhe 9)
Aplikimi është i hapur deri me 27 maj 2016, ora 16.00. Ndërsa, data e mbajtjes së testit për bursa është 28 maj 2016, ora 11, në lokalet e BSK-së.
Aplikimi mund të bëhet përmes plotësimit të formularit që gjendet i postuar në (www.britishschoolkosova.com/#Dokumente) apo edhe përmes profilit zyrtar të shkollës në Facebook: fb.com/BritishSchoolKosova dhe në ueb faqen e shkollës www.britishschoolkosova.com
Varësisht nga rezultati i testimit, nxënësit mund të kenë mundësi të fitojnë bursa në vlerë prej 10 % deri në 100 % të kostos së shkollimit.
Për çdo informatë shtesë, ju lutem kontaktoni shkollën në:
Tel: +381 38 / 556 – 566,
Mob: +386 45 / 575 – 777,
E-mail: [email protected]
Me respekt, Prishtinë,
The British School of Kosova

NJOFTIM aplikim për bursa 10 MAJ


Njoftim (26 prill 2016)
Njoftohen tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit, mĂ«simdhĂ«nĂ«sit dhe prindĂ«rit, qĂ« sipas Kalendarit shkollor 2015/16 tĂ« “The British School of Kosova”, tĂ« bazuar nĂ« Ligjin pĂ«r Festat Zyrtare tĂ« RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s, me rastin e DitĂ«s NdĂ«rkombĂ«tare tĂ« PunĂ«torĂ«ve dhe PashkĂ«t Ortodokse qĂ« shĂ«nohet me 01 maj 2016, nuk do tĂ« punohet tĂ« hĂ«nĂ«n mĂ« 02 maj 2016 .
Gjithashtu, nuk do të punohet më 09 maj 2016 (e hënë), me rastin e Ditës së Evropës.


Njoftim (15 prill 2016)
Ju njoftojmë që testi i bursave në The British School of Kosova do të mbahet me 16.04.16, ora 11:00. Ju lutem që të keni me vete një dokument identifikimi me fotografi !
Me respekt,
BSK


NJOFTIM (31 mars 2016)

Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, njoftohen të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit se, nga data 04 prill 2016, do të filloj pushimi pranveror i cili do të zgjasë deri me datën 08 prill 2016.
DitĂ« pushimi Ă«shtĂ« dhe mĂ« 11 prill 2016 (09 prill 2016 – Dita e KushtetutĂ«s).
Mësimi i rregullt do të filloj të mbahet më 12 prill 2016 (e martë).
GjatĂ« kĂ«saj periudhe mĂ«simi nuk do tĂ« zhillohet, mirĂ«po administrata e “The British School of Kosova” do tĂ« jetĂ« nĂ« dispozicionin tuaj!

Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM(24 mars 2016)
Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, njoftohen të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit se me rastin e Pashkëve katolike, më 28 mars 2016, The British School of Kosova nuk do të punojë.
Mësimi i rregullt do të vazhdojë të mbahet më 29.03.2016 (e martë).
Urime festa të gjithë besimtarëve katolikë!


NJOFTIM(22 mars 2016)
Për aplikim për bursa të shkollimit

Njoftohen të gjithë të interesuarit se, The British School of Kosova ka hapur konkursin për aplikim për bursa të shkollimit për të gjithë kandidatët që dëshirojnë të regjistrohen në klasën e gjashtë (6) dhe të dhjetë (10)
Aplikimi është i hapur deri me 15 prill 2016, ora 16.00. Ndërsa, data e mbajtjes së testit për bursa është 16 prill 2016, ora 11, në lokalet e BSK-së.
Aplikimi mund të bëhet përmes plotësimit të formularit që gjendet i postuar në (www.britishschoolkosova.com/#Dokumente) apo edhe përmes profilit zyrtar të shkollës në Facebook: fb.com/BritishSchoolKosova dhe në ueb faqen e shkollës www.britishschoolkosova.com
Varësisht nga rezultati i testimit, nxënësit mund të kenë mundësi të fitojnë bursa në vlerë prej 10 % deri në 100 % të kostos së shkollimit.

Për çdo informatë shtesë, ju lutem kontaktoni shkollën në:
Tel: +381 38 / 556 – 566,
Mob: +386 45 / 575 – 777,

E-mail: [email protected]

Me respekt, Prishtinë,
The British School of Kosova


NJOFTIM (22 mars 2016)
PĂ«r shkak tĂ« interesimit tĂ« madh dhe pyetjeve tĂ« shpeshta, The British School of Kosova i njofton tĂ« gjithĂ« kandidadĂ«t qĂ« kanĂ« aplikuar pĂ«r vende tĂ« punĂ«s sipas konkursit tĂ« shpallur pĂ«r mĂ«simdhĂ«nĂ«s pĂ«r vitin shkollor 2016/2017, se aplikacionet e tyre janĂ« ende nĂ« fazĂ«n e shqyrtimit. Gjithashtu, i njoftojmĂ« tĂ« gjithĂ« aplikantĂ«t se VETËM kandidatĂ«t e pĂ«rzgjedhur nĂ« listĂ«n e ngushtĂ« do tĂ« kontaktohen dhe do tĂ« ftohen nĂ« intervistĂ«. NĂ«se ndonjĂ«rit prej aplikantĂ«ve nuk iu Ă«shtĂ« kthyer konfirmimi pĂ«r pranimin e dokumentacionit, atĂ«herĂ« ata mund ta kontaktojnĂ« administratĂ«n e shkollĂ«s nĂ« numrat e telefonit qĂ« janĂ« tĂ« paraqitur nĂ« ueb faqen zyrtare tĂ« shkollĂ«s!
Me respekt, Prishtinë,
The British School of Kosova


NJOFTIM (4 Mars 2016)
Regjistrimi i hershëm

Njoftohen të gjithë kandidatët e interesuar që dëshirojnë të regjistrohen në The British School of Kosova, se shkolla ka marrë vendim që të ofrojë 10 % zbritje të çmimit të shkollimit për të gjithë ata që lidhin kontratë të shkollimit prej datës 7 deri 31 mars 2016. Kjo ofertë vlen për të gjitha nivelet mësimore dhe vetëm brenda afatit të lartpërmendur kohor!

Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM
NĂ« kuadĂ«r tĂ« festave tĂ« 7 dhe 8 Marsit “The British School of Kosova” organizon ekspozitĂ« me karakter humanitar. Motivi i kĂ«saj ekspozite do tĂ« jetĂ« “Lule nga fĂ«mijĂ«t pĂ«r nĂ«nat dhe mĂ«sueset”. Punimet e nxĂ«nĂ«sve do tĂ« jenĂ« nĂ« shitje dhe mjetet e grumbulluara nga shitja e kĂ«tyre punimeve do tĂ« dedikohen pĂ«r bamirĂ«si!
Andaj, me kĂ«naqĂ«si i ftojmĂ« tĂ« gjithĂ« prindĂ«rit qĂ« tĂ« marrin pjesĂ« nĂ« kĂ«tĂ« ekspozitĂ«, e cila do tĂ« jetĂ« e hapur mĂ« 7 dhe 8 Mars, prej orĂ«s 09:00 – 16:00h!
Këtë ftesë mund ta shpërndani edhe te personat tjerë, të cilët ju mendoni se do të kenë interes për pjesëmarrje!
Ju mirëpresim!
Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM (29 shkurt 2016)
MbĂ«shtetur nga Klinika Dentare Dent-In, tĂ« enjtĂ«n, 10 mars, pĂ«rmes projektit “DhĂ«mbĂ« tĂ« shĂ«ndoshĂ«, fĂ«mijĂ« tĂ« lumtur” , realizohet vizitĂ« nĂ« klasĂ«t e para dhe grupet parashkollore nĂ« institucionin parashkollor, fillor dhe tĂ« mesĂ«m, “The British School of Kosova” nĂ« PrishtinĂ«.
GjatĂ« vizitĂ«s, stomatologu Dr. Xheladin Ujkani, bashkarisht me fĂ«mijĂ«t-nxĂ«nĂ«sit dhe me ambasadoren e projektit “DhĂ«mbĂ« tĂ« shĂ«ndoshĂ«, fĂ«mijĂ« tĂ« lumtur” te “The British School of Kosova”, DiellĂ«za Gashi, do tĂ« bisedojnĂ« :
1. për ushqimet e shëndetshme e të dëmshme për dhëmbët ,
2. për metodën e drejtë dhe të rregullt të pastrimit të dhëmbëve
3. pĂ«r afĂ«rsinĂ« dhe raportet miqĂ«sore qĂ« duhet krijuar fĂ«mijĂ«t me dentistin (stomatologun), me ç‘rast do tĂ« improvizohet edhe njĂ« klinikĂ« stomatologjike nĂ« mesin e fĂ«mijĂ«ve-nxĂ«nĂ«sve. FĂ«mijĂ«t po ashtu do tĂ« recitojnĂ« poezi pĂ«r shĂ«ndetin e dhĂ«mbĂ«ve dhe tĂ« gojĂ«s e po ashtu do tĂ« ngjyrosin dhe vizatojnĂ« edhe imazhin e projektit, lepuroshin .


NJOFTIM (26 shkurt 2016)
Për vaksinimin e nxënësve të klasave të para dhe të gjashta

Të nderuar prindër,

Meqë ju kemi informuar më herët që do të bëhet vaksinimi i fëmijëve nga shkolla në mënyrë të organizuar, tani është konfirmuar data për vaksinim nga qendra e vaksinimit në Prishtinë.
Ekipi i punëtorëve shëndetësor i caktuar për vaksinimin e nxënësve do të vaksinoj nxënësit e klasave të para dhe të gjashta me datën 03.03.2016, duke filluar nga ora 09:00-09:30, në objektin e The British School of Kosova.
Vaksinimi (vaksina kalendarike) është e obliguar për të gjithë nxënësit e këtyre grup moshave.
Ju lutem prindĂ«rve qĂ« t’ju japin librezat e vaksinimit fĂ«mijĂ«ve me vete!

Me respekt,
The British School of Kosova


Të dashur nxënës,
Të nderuar prindër,
Ju përkujtojmë që më 17.02.2016, sipas kalendarit të festave zyrtare, do të jetë ditë pushimi në shkollë. Procesi i rregullt mësimor rifillon më 18.02.2016!
Me dëshirat më të mira për ju e familjet e juaja, The British School of Kosova u uron Ditën e Pavarësisë së Republikës së Kosovës. Festofshit gjithmonë me shëndet e gëzime!
Me respekt,
Stafi BSK


NJOFTIM (12 shkurt 2016)
PĂ«r hir tĂ« festĂ«s sĂ« 17 Shkurtit – PavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s, “The British School of Kosova” ka organizuar njĂ« program artistik, ku do tĂ« prezantohen aktivitete tĂ« ndryshme qĂ« do tĂ« performohen nga nxĂ«nĂ«sit e shkollĂ«s sonĂ«!
Programi do të mbahet më 16.02.2016, duke filluar nga ora 14:00h, në teatrin e AAB-së i cili gjendet ne objektin e pestë!
Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM (11 shkurt 2016)
NĂ« kuadĂ«r tĂ« aktiviteteve tĂ« shĂ«nimit tĂ« pĂ«rvjetorit tĂ« PavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s, The British School of Kosova ka organizuar njĂ« ligjĂ«ratĂ« me temĂ«n ‘’Si tĂ« bĂ«hemi shtetas tĂ« zellshĂ«m?’’. Kjo ligjĂ«ratĂ« do tĂ« mbahet nga zĂ«vendĂ«s ambasadori i FinlandĂ«s nĂ« RepublikĂ«n e KosovĂ«s, z. Lari Peltonen, pĂ«r nxĂ«nĂ«sit e klasave tĂ« gjashta dhe tĂ« dhjeta. LigjĂ«rata do tĂ« mbahet mĂ« 15 shkurt 2016, ora 13.00, nĂ« hollin e objektit tĂ« shkollĂ«s. Me shumĂ« kĂ«naqĂ«si i ftojmĂ« tĂ« gjithĂ« tĂ« interesuarit nĂ« kĂ«tĂ« ligjĂ«ratĂ«!
Me respekt,
The British School of Kosova


Ftesë (11 shkurt 2016)
Në kuadër të bashkëpunimit të shkollës sonë me Kolegjin AAB, kemi organizuar një shfaqje të kukullave, për relaksimin e nxënësve të The British School of Kosova.
Andaj, me kënaqësi ju ftojmë të merrni pjesë në këtë shfaqje, që do të mbahet në teatrin AAB me 13.02.2016 (e shtunën) duke filluar nga ora 13:00h.
Pjesëmarrja nuk është e obligueshme. Hyrja është GRATIS.
Shfaqja titullohet “Fustani, pika-pika” bazuar nga tregimi ”Sikur ne pĂ«rrallĂ«â€ tĂ« autorit Rifat Kukaj.
Në këtë shfaqje do të luajnë: Molike Maxhuni, Adelina Xharrahu, me dramatizim dhe regji nga Melihate Qena.
Do të ishte kënaqësi për ne, që ju dhe fëmija juaj të jeni të pranishëm.
Ftesën mund ta shpërndani edhe te fëmijët tjetër që nuk janë nxënës të BSK-së!
Ju mirëpresim!
The British School of Kosova


NJOFTIM (18 Janar 2016)
Të nderuar prindër,
Të nderuar nxënës,
Ju njoftojmë se nga data 18.01.2016( e hënë), nuk do të zhvillohen aktivitetet e lira, për arsye të motit që po mbretëron këto ditë!
Orari i rregullt i mësimit do të mbarojë në ora 15:05h!
The British School of Kosova


NJOFTIM (15 dhjetor 2015)
Të nderuar prindër,

Me shpresë që kjo letër të ju gjejë mirë dhe duke uruar që fëmijët tuaj janë duke e përmbyllur me sukses këtë gjysëmvjetor, na lejoni të ju informojmë si vijon:
Gjysëmvjetori i parë i vitit shkollor 2015/2016 do të përfundojë më 18 dhjetor 2015 për të gjitha nivelet mësimore. Ndërsa, gjysëmvjetori i dytë do të fillojë më 5 janar 2016.
Më 21 dhjetor 2015, duke filluar prej orës 10.00 deri në ora 15.00, të gjithë mësimdhënësit (për klasën e 6 dhe klasën 10) si dhe mësueset e klasës së parë do të jenë në dispozicion për të diskutuar individualisht me ju lidhur me ecurinë e fëmijës suaj gjatë gjysëmvjetorit të parë. Takimi me secilin mësimdhënës bëhet me rotacion, varësisht se për cilën lëndë ju dëshironi të bisedoni. Ju mund të vini brenda kohës së lartpërmendur, varësisht kur është më e përshtatshme për ju.
Gjithashtu, ju informojmë që, më 18 dhjetor 2015, të gjithë nxënësve do tu shpërndahet pasqyra e notave në kopje fizike, e cila do të jetë e nënshkruar dhe e vulosur nga shkolla.
Sido qĂ« tĂ« jetĂ«, nĂ«se rastĂ«sisht nuk do tĂ« keni mundĂ«si tĂ« vini pĂ«r tu takuar drejtpĂ«rdrejtĂ« me mĂ«simdhĂ«nĂ«sit, atĂ«herĂ« ju inkurajojmĂ« qĂ« konsultimet t’i bĂ«ni edhe pĂ«rmes telefonit, me ç’rast tĂ« gjithĂ« mĂ«simdhĂ«nĂ«sit do tĂ« jenĂ« nĂ« dispozicion dhe tĂ« gatshĂ«m pĂ«r tĂ« biseduar nĂ« çdo kohĂ« me Ju!
Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni!
Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM (25 dhjetor 2015)
Të nderuar prindër,
Të nderuar nxënës,
Na lejoni të ju informojmë lidhur me ndryshimin ditës së pushimit për festën e 28 Nëntorit.
Pasi qĂ« tĂ« gjitha shkollat (sipas vendimit tĂ« MAShT pĂ«r zhvendosjen e ditĂ«s sĂ« pushimit) dhe institucionet tjera shtetĂ«rore tĂ« RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s do ta kenĂ« ditĂ« pushimi ditĂ«n e premte, 27 nĂ«ntor 2015, edhe ”The British School of Kosova” ka marrĂ« vendim qĂ« dita e premte, datĂ« 27 nĂ«ntor 2015, tĂ« jetĂ« ditĂ« pushimi nĂ« shkollĂ«. Si rrjedhojĂ«, programi artistik i pĂ«rgatitur nga nxĂ«nĂ«sit e shkollĂ«s pĂ«r shĂ«nimin e kĂ«saj feste, qĂ« ka qenĂ« i paraparĂ« tĂ« mbahet mĂ« 27 nĂ«ntor, Ă«shtĂ« zhvendosur mĂ« 26 nĂ«ntor 2015, e enjte, ora 14.30.
Gjithashtu, ju përkujtojmë që mësimi do të fillojë normalisht të hënën, më 30 nëntor 2015.
The British School of Kosova


Njoftim (30 tetor 2015)
NĂ« kuadĂ«r tĂ« bashkĂ«punimit me institucionet arsimore nĂ« vend, mĂ« 29 tetor 2015, “The British School of Kosova” dhe Shkolla e Mesme e MuzikĂ«s “Prenk Jakova” nĂ« GjakovĂ«, nĂ«nshkruan marrĂ«veshje bashkĂ«punimi me qĂ«llim tĂ« pĂ«rbashkĂ«t tĂ« krijimit tĂ« mundĂ«sive tĂ« reja tĂ« bashkĂ«punimit nĂ« dobi tĂ« nxĂ«nĂ«sĂ«ve tĂ« tĂ« dyja shkollave. Kjo marrĂ«veshje u lidh duke u nisur nga interesi i pĂ«rbashkĂ«t pĂ«r avancimin dhe ngritjen e vetĂ«dijes sĂ« nxĂ«nĂ«sve nĂ« aspektin artistik e kulturor dhe bazuar nĂ« dĂ«shirĂ«n pĂ«r tĂ« rritur njohjet artistike tĂ« nivelit profesional muzikor.
Një ndër fushat kryesore të kësaj marrëveshje janë:
‱ Promovimi i arsimit cilĂ«sor nĂ«pĂ«rmjet aktiviteteve/projekteve tĂ« pĂ«rbashkĂ«ta;
‱ ShkĂ«mbimi i vizitave tĂ« organizuara tematike nĂ« tĂ« dy drejtime nga nxĂ«nĂ«sit dhe mĂ«simdhĂ«nĂ«sit;
‱ BashĂ«kpunimi ndĂ«rinstitucional pĂ«r tĂ« mirĂ«n e pĂ«rgjithshme si: shĂ«nimin e ditĂ«ve tĂ« ndryshme me rĂ«ndĂ«si kombĂ«tare dhe ndĂ«rkombĂ«tare;
‱ Organizimi i pĂ«rbashkĂ«t dhe pjesĂ«marrja nĂ« seminare, punĂ«tori zhvillimore, aktivitete artistike muzikore tĂ« nxĂ«nĂ«sĂ«ve nĂ« projekte tĂ« ndryshme arsimore nĂ« fushat e pĂ«rbashkĂ«ta.
MarrĂ«veshja u nĂ«nshkrua nga drejtori i BSK-sĂ«, z. ArbĂ«r Morina dhe drejtorit i Sh.M.M. ‘’Prenk Jakova’’, z. Kastriot Sada. Gjithashtu, sipas marrĂ«veshjes, pĂ«rgjegjĂ«se e aktiviteteve profesionale do tĂ« jetĂ« Mr.sc.Artemida Qarri Haxhiaj. PĂ«r mĂ« shumĂ«, pĂ«rfaqĂ«suesit e tĂ« dyja shkollave u zotuan pĂ«r thellim tĂ« bashkĂ«punimit tĂ« mĂ«tutjeshĂ«m nĂ« tĂ« ardhmen!
Me respekt,
Zyra për Marrëdhënie me Publikun
The British School of Kosova

FushĂ« KosovĂ« , PrishtinĂ« – Republika KosovĂ«s

Tel : +381 38 600-888 . Mob : +383 45 150-130
E-mail : [email protected]
Orientimi mĂ« i lehtĂ« pĂ«r nĂ« “The British School of Kosova”, Ă«shtĂ« nĂ«se vini nĂ« afĂ«rsi tĂ« kampusit tĂ« Kolegjit AAB, nĂ«  PrishtinĂ«.