The British School of Kosova është shkollë që siguron një arsim të jashtëzakonshëm nga shkolla parashkollore e deri në fund të arsimit të mesëm të lartë (Gjimnaz: Shkenca Natyrore; Shkenca Shoqërore), me mundësi zgjidhjeje në klasa Kombëtare dhe klasa Nderkombëtare. Ne jemi të nxitur nga një filozofi unifikuese – ne jemi ambicioze për nxënësit tanë, punonjësit tanë dhe gjithë komunitetin tonë. Besojmë se nuk ka kufi në atë që mund të arrijnë nxënësit tanë dhe qasja jonë e mbështet çdo fëmijë që të ketë sukses në aspektin akademik, social dhe personal.</>

Kultura jonë e shkollës qendron në një përkushtim të madh dhe rezonues të të nxënit. Programi akademik i The British School of Kosova ndërton aftësitë themelore dhe të të menduarit kritik, por gjithashtu është i strukturuar për të ndihmuar nxënësit tanë të zbulojnë mënyra optimale për të shprehur veten dhe për të shkëlqyer. Ne jemi të përkushtuar për t’iu përgjigjur imagjinatave të nxënësve tanë në mënyrë që ata të zbulojnë talentet e tyre unike dhe të rriten në mënyra të ndryshme. Ne i kushtojmë vëmendje çdo fëmije dhe krijojmë një mjedis ku secili nxënës mund të lulëzojë si një individ dhe një anëtar me vlerë .

Puna jonë është e fokusuar të pasurojë përvojën e të mësuarit të fëmijës suaj me mundësi përtej të zakonshmes. Nga debatet dhe sfidat online, në ekspedita, aktivitete të ndryshme  për të mësuar së bashku çdo ditë.

Organizimi i mësimit në klasa me numer jo të madh të nxënësve do të thotë që mësuesit tanë e njohin çdo fëmijë individualisht dhe mund t’i përkushtohen fëmijës suaj, duke përshtatur modelin tonë të mësimit për t’i ndihmuar ata të kapërcejnë sfidat.</>

Duke ditur rendesinë e mësimëdhënies, ne kemi zhvilluar një qasje unike për rekrutimin e mësuesve, trajnimin dhe mbështetjen e tyre të vazhduesheme, që siguron fëmijën tuaj të mësojë nga më të mirët.

Ne besojmë se nuk ka kufi për atë që nxënësit tanë mund të arrijnë. Pra, ne i inkurajojmë ata që të jenë ambiciozë. Për të punuar dhe arritur ëndrrat e tyre. Për të dalë jashtë zonave të tyre të rehatisë dhe të provojnë diçka të re. Ne ndezim kuriozitetin e tyre.Të qenit ambicioz i frymëzon nxënësit tanë. Ai u kërkon atyre të shtrihen akoma më tej, të jenë gjithnjë optimist. Për të qenë më të mirët që mund të jenë. Dhe përtej kësaj për të bërë një ndryshim, për t’i bërë gjërat më mirë. Ambicia mund t’i marrë ato kudo. Është transformuese. Kjo është ajo që e bën të jashtëzakonshme të mundshme. Por kjo është vetëm shkëndija. Ne e kultivojmë pasionin, vendosmërinë dhe përkushtimin për ta bërë atë një realitet. Nxisim kreativitet dhe inovacion, rezistencë dhe guxim.

Prandaj arsimtarët tanë të shquar ushqejnë këto aftësi thelbësore përmes të mësuarit të personalizuar për secilin fëmijë.

Kreativiteti dhe teknologjia janë pjesë integrale e kurrikulës sonë. Kreativiteti nuk kufizohet vetëm tek artet, por nxitet në çdo disiplinë. Teknologjia dhe programi ynë krijues integrohen në mënyrë të përsosur si një mjet thelbësor për të mësuar.

Ne e dimë se çdo fëmijë sjell një dhuratë të jashtëzakonshme për komunitetin tonë. Ne i ushqejmë mendjet kurioze të nxënësve tanë dhe i përqafojmë çdo mundësi për t’i ndihmuar ata të lulëzojnë emocionalisht dhe intelektualisht, tani dhe në të ardhmen.

Ne ecim me besim.

 • Pse duhet ta zgjedhni “The British School of Kosova” ?

 • Çka ndryshe ?

 • Misioni & Visioni


 • Niveli i mesëm i lartë (10-12)

 • Niveli i mesëm i ulët (6-9)

 • Niveli fillor (1-5)


 • Ligjeratë informuese nga Smart Center

 • Vizitë në stadiumin “Fadik Vokrri”

 • Vizitë në parkun e Gërmisë

 • Vizitë Aleancën Franceze në Prishtinë

 • Vizitë në American Advising Center

 • Vizita në Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës

 • Fillimi i vitit të ri shkollor 2018/19

 • BSK – Ti duhet të jesh këtu!

 • Students enrollment in international classes

 • Diplomon gjenerata e parë e maturantëve të “The British School of Kosova”

 • SUMMER SCHOOL 2018

 • The British School of Kosova ofron bursa shkollimi për atomistët

 • Marrëveshje bashkëpunimi BSK – ATOMI

 • Vizita në lokalitetet arkeologjike të Ulpianës dhe Dresnikut

 • Konkurs për mësimdhënës 2018/2019

 • Vizitorët më të ëmbël në “The British School of Kosova”

 • Ndarja e çmimeve- Shkolla e mesme

 • Festa e Abetares 2018

 • Vizitë në M&Sillosi

 • Klubi Robotikës – Raundi i parë në KML

 • Prezentimi i BSK App në “Tribuna Channel”

 • Panairi Shkencor 2018

 • Testi i bursave

 • Klubi i Robotikës

 • Klubi i YOGA’s

 • TANI EDHE ME DREJTIMET E EKONOMISË

 • KONKURS për regjistrimin e nxënësve për vitin shkollor 2018/2019

 • Marrëveshje bashkëpunimi me Institutin e Oftamologjisë -“Klinika Gjermane e Syrit”.

 • Promovimi i librit “Nostalgji për kujtimet plot dashuri”

 • Dita e komplimenteve

 • Vizitë në Galerinë e Arteve ” Qahili “

 • UpShift – UNICEF Innovations Lab Kosova

 • Fondacioni ” MOW” Mission Ost-West

 • 7 & 8 Marsi

 • Punëtoria UPSHIFT

 • Vizitë në kuvendin e Republikës së Kosovës

 • “The British School of Kosova” në fokus të medieve Botërore!

 • 10 vjetori i Pavarësisë së Republikës së Kosovës

 • Festivali Olimpik – Pyeong Chang 2018

 • The BSK students visited Mavrovo ski center

 • Vizitë në Bodrumin e verës “ Stone Castle”

 • Vizitë në American Corner

 • TALENT SHOW 2017

 • Vizita në Brod

 • The White Party

 • Programi artistik i fundvitit

 • TEDx Talk

 • 1 Qershori – Dita e fëmijëve

 • Nxënësit e “The British School of Kosova” me arritshmëri 100% në semimaturë

 • Panairi Shkencor

 • BSK GOT TALENT

 • Festa e Abetares!

 • Dita Ndërkombëtare e Librit!

 • Shpallja e fituesve të çmimeve nga gara “Shkencëtari i Ri”

 • Vizita e nxënësve të klasave të X-ta dhe të XI-ta në Shqipëri!

 • Klubi Bamirësisë

 • Shkencëtari i Ri

 • Vizita në bibliotekën Austriake në Fakultetin Filologjik

 • 5th and 4th graders visited the American Corner

 • 8 Marsi

 • Java e turnireve sportive

 • Eseja krijuese

 • Vizitë Radio Televizionin ART

 • Ligjeratë ‘Ekstremizmi i dhunshëm’

 • Dita e Pavarësisë 17 Shkurt 2017

 • Suksesi i nxënëses Enida Kavaja

 • “Profesor, Jam Talent”

 • Vizita në RTV 21!

 • Vizita e zv. ambasadorit të Britanisë së Madhe!

 • Festa 28 Nëntorit 2016

 • Shfaqje për relaksimin e nxënësve të programit parafillor dhe fillor!

 • Trajnimi i mësimdhënësve nga TFC

 • Dita e parë e shkollës 2016/2017

 • BSK Team – Streetball Kosova 2016

 • Çmimet Golden Student për nxënësit e klasave të gjashta !

 • Koktei përshëndetës për nxënësit e nivelit parafillor dhe nxënësit e klasave të para

 • Nxënësit e BSK-së, vizituan panairin e librit

 • Me rastin e përfundimit të vitit shkollor 2015/16 “The British School of Kosova” organizoi programin artistik të fundvitit!

 • 1 Qershori

 • The British School of Kosova’s Charity Club.

 • Vizitë në Kuvendin e Republikës së Kosovës

 • Fituesit në panairin e shkencës

 • Dita gjuhës gjermane

 • Panairi Shkencor

 • Vizitë nga organizata joqeveritare Qendra për Arsim nga Lugina e Preshevës

 • Festa e Abetares

 • Ligjeratë nga përfaqësuesit e DOWN SYNDROME KOSOVA.

 • Vizitë nga fëmijët e kopshtit “Little Stars”

 • Ligjerata vetdijësuese me temën “Mbrojtja nga zjarri”.

 • Ligjeratë vetdijësuese me temën “Mbrojtja nga zjarri”

 • Klubi i Bamirësisë ᴥ Charity Club

 • Vizit mini fabrikën e çantave

 • Ligjërata vetdijësuese me temën “Vullnetarizmi”.

 • Dita botërore e librit

 • Mbledhja e mbeturinave si dhe mbjellja e luleve në shkollë

 • Orë laboratorike

 • Ligjëratë vetdijësuese me temën “Vullnetarizmi”.

 • London Trip

 • Marrëveshje bashkëpunimi mes BSK-së dhe shkollës prestigjioze londineze North London Grammar School

 • Vizitë Muzeut Shkencor të Londrës

 • Vizita në ambasadën e Republikës së Kosovës në Londër

 • Basket Match BSK – ASK

 • .

 • Dhëmbë të shëndoshë, fëmijë të lumtur

 • 7 Marsi – Ekspozitë

 • Vizitë në qendrën e gjuhëve “Sprachlernzentrum”

 • 17 shkurt 2016

 • Homazhet në Prekaz

 • Ligjëratë nga z.Leri Peltonen

 • Ftesë për shfaqjen “Fustani, pika-pika”

 • Art Figurativ I/1

 • Shëtitje një ditore në Brezovicë.

 • Art Figurativ I/2

 • Ekspozita klasave të gjashta

 • Përgatitja e ëmbëlsirave X/4

 • Përgatitja e ëmbëlsirave X/5

 • Lojë miqësore BSK & Xhevdet Doda

 • Vetdijësimi për ruajtjen e ambientit

 • Fundviti

 • Golden Student

 • Projekti MAAT

 • 28 Nëntori 2015

 • Thanksgiving American Corner

 • Marrëveshje bashkëpunimi me shkollën e muzikës “Prenk Jakova”

 • Koncert me vepra te kompozitoreve amerikan.

 • Shpërndarja e tabletave

 • Dita e pare e shkolles – 1 shtator 2015

 • KOMUNIKATË

Konkurset 2018

The British School of Kosova shpall
KONKURS
Për pranimin e mësimdhënësve, për vitin shkollor 2018/19, si vijon:

The British School of Kosova
Hap KONKURS për regjistrimin e nxënësve për vitin shkollor 2018/2019

☑️ Niveli fillor (klasat 1+5)
☑️ Niveli i mesëm i ulët (klasat 6-9)
☑️ Niveli i mesëm i lartë (klasat 10-12)

➡️ Drejtimet e ekonomisë:
– Informatikë
– Menaxhim biznesi
– Banka dhe financa
➡️ Drejtimet e gjimnazit:
– Shkenca natyrore
– Shkenca shoqërore
PËR ÇDO INFORMATË SHTESË, JU LUTEM KONTAKTONI SHKOLLËN NË:
📞 +383 38 / 600 888
📱+377 45 / 150 130
📧 [email protected]

Konkurset 2017

Konkurs per punësim

Konkurs per trasnferin e nxënësve për vitin shkollor 2017/2018

Në kuadër të aktiviteteve të lira, shkolla ka themeluar disa klube, të cilat janë në dispozicion të nxënësve të shkollës sonë.
Për t’iu shmangur lodhjes së përditshme të mësimit, shkolla ofron klube relaksuese, të cilat mbahen dy herë në javë, siç janë: Klubi i Dramës, Klubi i Basketbollit, Klubi Taekwondo, Klubi Punë Dore (Pikturë), Klubi i Kitarës, Klubi i Muzikës (Kryesisht Piano), Klubi i Shkencës, Klubi i Matematikës, Klubi i Fotografisë, Klubi i Mjedisit Klubi i Yoga’s. Të gjitha këto klube mbahen nga instruktorë profesionalë dhe nxënësit kanë mundësi të zgjedhin ndonjërin prej këtyre klubeve sipas dëshirës dhe talenteve të tyre. Qëllimi i këtyre klubeve nuk është vetëm relaksimi i nxënësve, por edhe nxjerrja e produkteve nga vet nxënësit e shkollës. Për shembull, nxënësit e Klubit të Fotografisë kanë për detyrë që të fotografojnë aktiviteteve të ndryshme që organizohen ne shkollë. Klubi Punëdore ka për detyrë që ta zbukurojë shkollën në mënyrën që ata dijnë më së miri, etj.
Për më shumë rreth orarit, ju lutem referojuni dokumentit të orarit të aktiviteteve që është i publikuar te linku ‘’Oraret’’.
Përveç shkollimit, The British School of Kosova ofron mundësi të shumta që janë në interes të kreativitetit, talenteve dhe rekreacionit të nxënësve!

Klubi Robotikës

0006
0004
1
2
4
0002
0005
0003
0007
0001
3

 • Klubi i Robotikës

 • Klubi i YOGA’s

 • Klubi Pikturës

 • Klubi Baletit

 • Klubi Karates

 • Music Club

 • Basketball Club

 • HandiCraft Club

 

Datat e javës së testeve Sh.M.L (Tetor 2018)

Datat e javës së testeve Sh.M.U (Tetor 2018)

Klasa 1 Klasa 2 Klasa 3 Klasa 4 Klasa 5
Orari mësimor klasa 1/A – Arbnore Behrami Orari mësimor klasa 2/1 – Ajshe Krasniqi Orari mësimor klasa 3/1 – Fatmire Osmani Orari mësimor klasa 4/1 – Luljeta Qollaku Orari mësimor klasa 5/1 – Veranda Ramizi
Orari mësimor klasa 1/1 – Miranda Haliti Orari mësimor klasa 2/2 – Valire Birinxhiku Orari mësimor klasa 3/2 – Fatmire Musliu
Orari mësimor klasa 1/2 – Ardite Haliti Orari mësimor klasa 2/3 – Lavdie Abazi Orari mësimor klasa 3/3 – Fitore Krasniqi
Orari mësimor klasa 1/3 – Fatbardha Azizi Orari mësimor klasa 2/4 – Saranda Nurqaj
Klasa 6 Klasa 7 Klasa 8 Klasa 9
Orari mësimor klasa 6/1 – Edonë Blaku Orari mësimor klasa 7/1 – Loreta Ukshini Orari mësimor klasa 8/1 – Shpresa Thaqi Orari mësimor klasa 9/1 – Qëndresa Morina
Orari mësimor klasa 6/2 – Ganimete Perquku Orari mësimor klasa 7/2 – Fjolla Kadiu Orari mësimor klasa 8/2 – Ersan Hamdiu
Orari mësimor klasa 6/3 – Shpresa Morina Orari mësimor klasa 8/3 – Blerta Zhara
Klasa 10 Klasa 11 Klasa 12
Orari mësimor klasa 10/A (N) – Azdren Shala Orari mësimor klasa 11/A (N) – Dritan Dragusha Orari mësimor klasa 12/1 (N) – Arieta Camaj
Orari mësimor klasa 10/1 (N) – Edona Kabashi Orari mësimor klasa 11/1 (N) – Taulant Beqiri Orari mësimor klasa 12/2 (N) – Iliriana Orana
Orari mësimor klasa 10/2 (N) – Mentor Bajrami Orari mësimor klasa 11/2 (N) – Jetmira Dobruna Orari mësimor klasa 12/3 (N) – Teuta Durmishi
Orari mësimor klasa 10/3 (SH) – Ibrahim Hameli Orari mësimor klasa 11/3 (SH) – Nita Zeka Orari mësimor klasa 12/4 (SH) – Albina Peshku
Orari mësimor klasa 10/4 (SH) – Teuta Elezaj Orari mësimor klasa 11/4 (SH) – Florend Krasniqi Orari mësimor klasa 12/5 (SH) – Gazmend Preniqi

The British School of Kosova ka organizuar Javen e Testeve, e cila do të mbahet në datat 22.10.2018-26.10.2018.
Suksese!

NJOFTIM 30 gusht 2018
Njoftohen të gjithë nxënësit e The British School of Kosova, se duke u bazuar në vendimin e Ministrisë së Arsimit, procesi i mësimit dhe ceremonia e hapjes së vitit shkollor 2018/2019, do të fillojë më 3 shtator 2017, në ora 09.00h për nivelin fillor (kl.1-rë deri 5-të), ndërsa për nivelin e mesëm të ulët, ceremonia e hapjes fillon në ora 12:00h (kl. 6-të deri 9-të) .
Për nivelin e mesëm të lartë (kl.10-të, 11-të dhe 12-të), procesi i mësimit dhe ceremonia e hapjes së vitit shkollor 2018/2019, do të fillojë më 4 shtator 2018, në ora 10.00h.
Në pritje të nxënësve të ri do të jenë të organizuar të gjithë mësimdhënësit dhe stafi i shkollës, ku pas ceremonisë së hapjes dhe koktejit të organizuar nga shkolla, nxënësit do të përcillen nëpër klasë për të mbajtur një orë mësimore dhe për të pranuar listën e gjërave të nevojshme për vitin shkollor nga mësueset/kujdestaret e klasave.
Administrata dhe stafi mësimor i shkollës do të jetë në dispozicion të të gjithë nxënësve dhe prindërve në rast nevoje për konsultime shtesë rreth çështjeve logjistike apo mësimore të shkollës.
Gjithashtu, njoftojmë të gjithë nxënësit, se transporti i shkollës do të fillojë së punuari nga data 4 shtator 2018, për nivelin fillor (kl.1-rë deri 5-të) dhe nivelin e mesëm të ulët (kl. 6-të deri 9-të), duke organizuar marrjen-kthimin për në shtëpi, për të gjithë nxënësit që janë përcaktuar për të udhëtuar me transportin e shkollës!
Ndërsa, për nivelin e mesëm të lartë (kl.10-të deri 12-të), transporti i shkollës do të fillojë së punuari nga data 5 shtator 2018, duke organizuar marrjen-kthimin për në shtëpi, për të gjithë nxënësit që janë përcaktuar për të udhëtuar me transportin e shkollës!
Për çdo informatë shtesë, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni në tel: 038 600 888,mob: 045 150 130,[email protected] !

 

Njoftim
21 gusht 2018
Njoftohen të gjithë prindërit, mësimdhënësit dhe nxënësit e The British School of Kosova, se duke u bazuar në Kalendarin shkollor 2018/19, me rastin e Festes së Kurban Bajramit, The British School of Kosova nuk do të punoj, më datën 21 gusht 2018 ( martë).

Urime festa të gjithë besimtarëve musliman!

“The British School of Kosova”

Të nderuar prindër ,

Me shpresë që ky njoftim të ju gjejë mirë, na lejoni të ju informojmë se “The British School of Kosova” organizon Summer School këtë vit nga data 02-20 Korrik 2018.

“The British Summer school of Kosova” ofron një agjendë të pasur të aktiviteteve me qëllim që fëmijët të kenë një verë të këndëshme .
▪ Do të ketë një fokus akademik në gjuhë të huaja, me disa argëtime krijuese me artin, muzikën dhe klasat e arteve interpretuese.
▪ Nxënësit gjithashtu do të punojnë në shëndetin e tyre fizik përmes aktiviteteve fizike, të cilat gjithashtu përfshijnë notin një herë në javë.
▪ Teknologjia do të inkuadrohet si mjet i duhur për të projektuar robotikën nga imagjinata e tyre.
▪ Orët e Yoga`s do të na shërbejën si një formë e mirë për të relaksuar mendjen.
▪ Natyra do të jetë pjesë e pandashme e ditëve në summer school.

Nga e hëna në të premte në orarin prej 08:30 – 15:30 me llojllojshmëri të aktivitetve fëmijët tuaj mund të jenë pjesë e këtij programi veror.
Grup moshat janë:
Grupi I (Klasa 1-5)
Grupi II (klasa 6-9)
Grupi III (Klasa 10-12)
Çmimi për 3 javë është 250 € ,në çmim përfshihen :
➢ Mëngjeset, drekat dhe zamra e gatuar çdo ditë nga kuzhinier profesionist.
➢ Transportin në vizitat që do të zhvillohen jashtë objektit të shkollës.

Afati për aplikim : 30.06.2018
Procedura e regjistrimit është online, (E gjeni linkun më poshtë)
http://britishschoolkosova.com/summerschool2018/

Afati për pagesë : 30.06.2018
Pagesa kryhet përmes bankës:
TEB Bank- 2014 0001 0879 8194
NLB Bank – 1707 0010 1281 1746
Përshkrimi i pagesës: Summer School

Për çdo paqartësi, ju lutem mos hezitoni që të na vizitoni apo të na kontaktoni:

Fushë Kosovë, Prishtinë – Republika e Kosovës
Tel: 038 600888 , Mob: +377 45 150130
E-mail : [email protected]

Data: 18.06.2018
Me respekt,

The British School of Kosova

Njoftohen të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit, se sipas Kalendarit shkollor 2017/18 të “The British School of Kosova”, më rastin e Ditës së Paqes, The British School Of Kosova, nuk do të punojë të martën me 12 qershor 2018.
Mësimi i rregullt do të vazhdoj me 13 qershor 2018 (E Mërkure).
Urime!
BSK

Njoftim
Për zëvendësimin e ditëve të humbura të mësimit, për vitin shkollor 2017/18

Në bazë të vendimit të MASHT dhe me qëllim të zëvendësimit të ditëve të humbura të mësimit me datat: 28.02.2018, 01.03.2018 dhe 02.03.2018, për nivelin parafillor, nivelin fillor, nivelin e mesëm të ulët dhe për nivelin e mesëm të lartë The British School of Kosova kompenson këto ditët të humbura si më poshtë:
• Niveli parafillor, niveli fillor (klasa 1-rë deri 5-të) dhe të mesme i ulët (6-të deri 8-të), kompensimin e këtyre ditëve të humbura të mësimit e plotëson duke zëvendësuar në datat: 22.06.2018; 23.06.2018 dhe 25.06.2018, sipas orarit të rregull të planifikuar për vitin shkollor 2017/18.
• Niveli i mesëm i ulët (klasa 9-të) kompensimin e këtyre ditëve të humbura të mësimit e plotëson duke zëvendësuar në datat: 04.06.2018; 05.06.2018 dhe 06.06.2018, sipas orarit të rregull të planifikuar për vitin shkollor 2017/18.
• Niveli i mesëm i lartë (klasa 10-të dhe 11-të), kompensimin e këtyre ditëve të humbura të mësimit e plotëson duke zëvendësuar në datat: 04.06.2018; 05.06.2018 dhe 06.06.2018, sipas orarit të rregullt të planifikuar për vitin shkollor 2017/18.
• Niveli i mesëm i lartë (klasa 12-të) kompensimin e këtyre ditëve të humbura të mësimit e plotëson duke zëvendësuar në datat: 14.05.2018; 15.05.2018 dhe 16.05.2018, sipas orarit të rregullt të planifikuar për vitin shkollor 2017/18.


 Viti shkollor 2017/18, për nivelin parafillor, fillor (klasa 1-rë deri 5-të) dhe nivelin e mesëm të ulët (6-të deri 8-të), përfundon më datën 25.06.2018.
 Viti shkollor 2017/18, për nivelin e mesëm të ulët (klasa 9-të) dhe nivelin e mesëm të lartë (klasa 10-të dhe 11-të), përfundon më datën 06.06.2018.
 Viti shkollor 2017/18, për nivelin e mesëm të lartë (klasa 12-të), përfundon më datën 16.05.2018.

Suksese!
The British School of Kosova

Njoftim 24 maj 2018
Njoftohen të gjithë nxënësit e klasës së 12-të, të The British School of Kosova, të cilët do t’i nënshtrohen Testit të Maturës Shtetërore 2018, i cili do të organizohet më 29 maj 2018 (periudha e parë) dhe 06 qershor 2018 (periudha e dytë), duke filluar nga ora 10:00, duhet të jenë prezent nëpër qendra duke filluar nga ora 9:00, ku më pastaj fillon sistemimi i tyre nëpër dhoma testuese.
Listat e nxënësve do të vendosen nëpër dyer të klasave testuese, ku do të jenë të vendosura edhe shenjat orientuese për shkollë në mënyrë që procesi i sistemimit të nxënësve të jetë më i lehtë.
Gjithashtu, të gjithë nxënësit obligohen të kenë më vete dokument identifikimi si dhe nga një Laps të thjesht HB.
Testi i Maturës për nxënësit e “The British School of Kosova”, do të organizohet në qendrën testuese SHF ”Naim Frashëri”- Prishtinë.
Për detaje të tjera rreth Testit të Maturës mund të shihni udhëzuesin e bashkëlidhur!
Suksese për nxënësit maturantë!
Me respekt,
The British School of Kosova

Njoftim
Njoftohen të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit, se sipas Kalendarit shkollor 2017/18 të “The British School of Kosova”, më rastin e Ditës së Evropës, nuk do të punojë të mërkurën, me 09 maj 2018.
Urime Dita e Evropës!
BSK

Në kuadër të aktiviteteve jashtëmësimore, më 3 dhe 4 maj 2018, shkolla organizon Panairin Shkencor, me ç’rast nxënësit e klasave të gjashta, shtata, teta, nënta,dhjeta, njëmbëdhjeta dhe dymbëdhjeta nën mbikëqyrjen e arsimtarëve të lëndëve përkatëse, kanë bërë hulumtime shkencore brenda fushave të lëndëve shkencore të kimisë, biologjisë, matematikës ,fizikës dhe teknologjisë. Këto projekte, me një qasje shumë inovative, janë vlerësuar shumë lartë në bazë të përmbajtjeve të tyre me fakte shkencore të mbledhura nga vet nxënësit dhe konkludimeve shkencore bazuar në eksperimentet e bëra. Panairi shkencor është i hapur në objektet e shkollës si dhe në Sheshin Ibrahim Rugova në Prishtinë, ku prindër dhe qytetarë të ndryshëm mund të vijnë që të dëgjojnë prezantimet nga vet nxënësit e The British School of Kosova!

Njoftim
Njoftohen të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit, se sipas Kalendarit shkollor 2017/18 të “The British School of Kosova”, më rastin e Ditës Ndërkombëtare të Punëtorëve – 1 Majit, The British School Of Kosova nuk do të punojë të martën me 01 maj 2018.
Urime Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve!
BSK

BSK në PANAIRIN E EDUKIMIT 2018!

Ju ftojmë të na vizitoni dhe të informoheni më hollësisht rreth mundësive të shkollimit që shkolla ofron për ju!📚🎓🎒

Ju mirëpresim

Njoftim
Në bazë të kalendarit shkollor 2017/2018, ju njoftojmë se, nga data 02 prill 2018, do të filloj pushimi pranveror i cili do të zgjasë deri me datën 10 prill 2018.
Gjithashtu, sipas kalendarit të festave zyrtare të Republikën së Kosovës dhe sipas kalendarit shkollor, me datën me 2 prill 2018, me rastin e Pashkëve Katolike (01.04.2018) si dhe me daten 9 prill 2018, me rastin e Ditës së Kushtetutës së Republikës së Kosovës nuk do të punohet në “The British School of Kosova”.
Gjatë kësaj periudhe administrata e “The British School of Kosova” do të jetë në dispozicionin tuaj!
Mësimi i rregullt për të gjitha nivelet mësimore do të vazhdojë më 10 prill 2018 (e martë).

Gëzuar festat të gjithëve!

Të nderuar prinder,

Uroj të jeni mirë!

The British School of Kosova vazhdimisht vlerësimin e bën në rezultatet e të nxënit për kompetenca. Meqenëse vlerësimi është procesi i mbledhjes së informatave dhe nxjerrjes së gjykimeve për arritshmërinë ose performancën e nxënësve, kësaj radhe shkolla prezanton idenë e krijimit të javës së testeve, duke pasur në fokus sigurimin dhe zhvillimin e cilësisë në mësimdhënie dhe nxënie.

Bazuar në disa praktika ndërkombëtare dhe analizuar nga stafi akademik i BSK-së, java e testeve do të ndikoj tek nxënësit në menaxhimin e vetes së tyre, në ruajtjen, afirmimin dhe prezantimin më dinjitoz të personalitetit të tyre.
Përparësi e këtij organizmi të ashtuquajtur “Java e testeve” është informimi paraprak i nxënësve, koha e mjaftueshme për t’u përgatitur dhe arritshmëria më e lartë e suksesit.

Me lejoni të ju njoftoj se BSK ka organizuar Javen e Testeve për Nivelin e Mesëm të Lartë (kl. 10-12) nga dt. 15 mars 2018 deri me 23 mars 2018 duke filluar nga ora 08:00 deri në ora 12:00. Ndërsa, dreka do të servohet nga ora 12:05 -12:45. Në ora 13 :00 është organizuar transporti për të gjithë nxënësit e këtij niveli.

Për gjatë kohës kur do të mbahet Java e Testeve nuk do të këtë aktivitete jashtëmësimore (klube).
Të gjithë nxënësve ju deshirojmë shumë suksese!
The British School of Kosova ka menduar me të mirën për fëmijet tuaj!
Me respekt,
Administrata BSK

Njoftim
Ju njoftojmë se The British School of Kosova, përmes qasjes në shërbimin e prindërve E-service tashmë do të keni mundësi të shohin edhe Kartelën shëndetsore e cila përmban:
Datën e vizitës tek doktoresha e shkollës, Diagnozën dhe Terapine që i ka dhënë doktoresha nga barnatorja e shkollës apo ate që referohet ta përdorë në vazhdim.

Gjithashtu, nëse keni ndonjë problem me qasje në e-service ju lutemi të kontaktoni në e-mail adresën : [email protected]

The British School of Kosova mendon më të mirën për fëmijët tuaj!
Ju faleminderit për bashkëpunim!

Njoftim
Të nderuar prindër, nxënës dhe mësimdhënës të “The British School of Kosova”, ju njoftojmë se me vendim të Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë, procesi mësimor nuk do të zhvillohet edhe më datë 1 mars 2018 (e enjte) dhe 2 mars 2018 (e premte), për shkak të motit të ligë që po mbretëron në vendin tonë!
Procesi i rregullt mësimor, për të gjitha nivelet do të filloi të mbahet më 5 mars 2018 (e hënë).

Ju faleminderit për mirëkuptim!
Me respekt,
BSK

Të nderuar prindër,

Ju njoftojmë se Ministria e Arsimit ka marr vendim që për shkak të motit të ftohtë, të mërkurën, me datë 28.02.2018, të mos zhvillohet procesi mësimor në të gjitha shkollat e Kosovës. Duke respektuar këtë vendim, The British School of Kosova, nuk do të zhvilloj procesin mësimor deri në njoftimin e radhës. Ditët e humbura të mësimit do të zëvendësohen me ditë të tjera, të planifikuara nga shkolla!

Faleminderit për mirëkuptim!

Me respekt,
BSK

Të nderuar,
Ju njoftojmë se në bazë të Kalendarit shkollor 2017/18 dhe sipas Ligjit të Festave Zyrtare në Republikën e Kosovës, “The British School of Kosova” nuk do të punojë të hënën me 19 shkurt 2018, për nder të 10 vjetorit të Pavarësisë së Republikës se Kosovës.
Urime të gjithëve 10 vjetori i Pavarësisë së Republikës se Kosovës!
Mësimin do të vazhdojë të martën me 20 shkurt 2018 ,sipas orarit të rregullt.

Njoftim

Të nderuar prindër,

Gjysmëvjetori i parë i vitit shkollor 2017/2018 ka përfunduar më 29 dhjetor 2017 për të gjitha nivelet mësimore.
Ndërsa, gjysmëvjetori i dytë do të fillojë më 15 janar 2018.

Ditët festive që nuk do të punohet, janë si vijon:

· 1 janar 2018 – Viti i Ri 2018

· 2 janar 2018 – Viti i Ri 2018

· 8 janar 2018 – Krishtlindjet Ortodokse

Ndërsa, gjatë periudhës së pushimit dimëror, administrata do të jetë në shërbimin tuaj!

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni:

Tel : +381 38 600888 . Mob : +377 45 150130
E-mail : [email protected]

Me respekt,

“The British School of Kosova”


Njoftim

Në bazë të Kalendarit Shkollor 2017/18, të bazuar në Ligjin për Festat Zyrtare të Republikës së Kosovës, ju njoftojmë se me datën 25 dhjetor 2017, (e hënë), me rastin e festes se Krishtlindjeve Katolike, “The British School of Kosova” nuk do të punojë.

Të gjithë besimtarëve katolik urime festa!

“The British School of Kosova”


Njoftim
31 gusht 2017
Njoftohen të gjithë prindërit, mësimdhënësit dhe nxënësit e The British School of Kosova, se duke u bazuar në Kalendarin shkollor 2017/18, me rastin e Festes së Kurban Bajramit, The British School of Kosova nuk do të punoj, më datën 1 shtator 2017 (e premte).

Urime festa të gjithë besimtarëve musliman!

“The British School of Kosova”


Njoftim
Në bazë të Kalendarit Shkollor 2017/18, të bazuar në Ligjin për Festat Zyrtare të Republikës së Kosovës, ju njoftojmë se me datën 26 qershor 2017, (e hënë), me rastin e festes se Fiter Bajramit, “The British School of Kosova” nuk do të punojë.

Të gjithë besimtarëve mysliman urime festa!

“The British School of Kosova”


Njoftim
Në bazë të Kalendarit Shkollor 2016/17, të bazuar në Ligjin për Festat Zyrtare të Republikës së Kosovës, ju njoftojmë se me datën 26 qershor 2017, (e hënë), me rastin e festes se Fiter Bajramit, “The British School of Kosova” nuk do të punojë.

Të gjithë besimtarëve mysliman urime festa!

“The British School of Kosova”


Fjalimi përshendetës i drejtoreshës në ceremonin e mbylljes së vitit shkollor 2016/2017

Të nderuar nxënës,
Kanë kaluar 10 muaj dhe tashmë është ceremonia e mbylljes së shkollës. Unë jam e sigurt që pas një viti, të gjithë ju jeni përmirësuar dhe bërë më të mirë në një mënyrë apo në një tjetër. Shpresojë se keni arritur qëllimet që keni vendosur për veten tuaj në fillim të këtij viti shkollor. Por edhe nëse nuk keni bërë, mos u shqetësoni. Vetëm vazhdoni të provoni, punoni shumë,herët a vonë, do të arrini atje
Sot, viti shkollor po i vjen fundi, prandaj është koha që ne të korrim atë që kemi mbjellë. Ne jemi shumë krenarë për arritjet tuaja, qofshin ato akademike ose në lidhje me sportin, sjelljen, etj. Mos harroni të gjithë punën dhe përpjekjet që keni bërë. Përcaktohuni për qëllimet e ardhshme që dëshironi të arrini. Pas së gjithash, asgjë nuk është e pamundur!
Nëse e keni provuar më të mirën tuaj dhe jeni bërë një person më i mirë se kush keni qenë dje, ju përgëzoj. Ju keni bërë një punë të mrekullueshme! Përpjekja dhe puna juaj do të jenë blloqet ndërtuese të suksesit tuaj të ardhshëm.
Viti i ardhshëm do të jetë një vit emocionues për të gjithë mësuesit dhe nxënësit. Shkolla do të nisë masa të reja për të ndihmuar çdo nxënës të bëjë më të mirën në studimet e veta. Mësuesit e juaj do të qëndrojnë me ju për t’ju dhënë ndihmën që ju nevojitet, duke përfshirë edhe dhënien e shumë oreve shtesë . Rruga për t’u përgatitur për jetën tuaj është e gjatë dhe sfiduese, por ju nuk jeni vetëm! Une dua të ju siguroj të gjithë ju që mësuesit tuaj po punojnë me ju, krah për krah, për t’ju ndihmuar të siguroni të ardhmen më të ndritshme që dëshironi. Le të punojmë së bashku drejt qëllimeve tona të përbashkëta!
Tani, një pushim i gjatë veror qëndron para jush. Mos rrini duarkryq duke lënë kohën të ikë. Përpos kryerjes së detyrave tuaja të verës, provoni disa gjëra të reja për të sfiduar veten tuaj. Kërkoni situata të bukura dhe pozitive, stimuluese, si dhe shoqërinë e miqve, të cilët, ju pasurojnë me miqësinë e tyre dhe ju vlerësojnë për ata që jeni. Shkoni jashtë dhe eksploroni vendet ku nuk keni qenë kurrë. Kini kënaqësi me miqtë dhe familjen tuaj dhe bëni diçka të vlefshme. Rinia është shumë e çmuar për ta kaluar kot. Shfrytëzo ditët!
Ju uroj të gjithëve një verë të lumtur dhe të frytshme!

Mos ndaloni së ëndrruari gjërat e bukura.
Urime dhe mirupafshim në shtator.

Albnore Durmishi Devetaku
Drejtoreshë
“The British School of Kosova”


Njoftim
Njoftohen të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit, që sipas Kalendarit shkollor 2016/17 të “The British School of Kosova”, të bazuar në Ligjin për Festat Zyrtare të Republikës së Kosovës, me rastin e Ditës së Paqes, të hënën me 12 qershor 2017, nuk do të punohet.
Të martën më 13 qershor do të filloj mësimi i rregullt për parafillorët, nivelin fillor (kl.1-rë deri 5-të) dhe nivelin e mesëm të ulët (kl. 6-të deri 8-të).

“The British School of Kosova”


Njoftim

Në bazë të vendimit të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, “The British School of Kosova” ju njofton se, për plotësimin e ditëve të humbura të mësimit me rastin e pushimit dimëror, do të vazhdojë mësimi si vijon:

• Niveli i mesëm i ulët (Kl.9-të) dhe Niveli i mesëm i lartë (Kl. 10-ta dhe 11-ta)
 Mësimi mbaron më: 08.06.2017

• Parafillorët, Niveli fillor (Kl.1-rë deri 5-të) dhe Niveli i mesëm të ulët (Kl. 6-të deri 8-të)
 Mësimi mbaron më: 22.06.2017

Gjatë periudhës së pushimeve mësimi nuk do të zhvillohet, mirëpo administrata e “The British School of Kosova” do të jetë në dispozicionin tuaj!
Ju dëshirojmë pushime të këndshme dhe ju presim me kënaqësi të fillojmë vitin e ri shkollor se bashku me ju!


Njoftim

Njoftohen të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit, që sipas Kalendarit shkollor 2016/17 të “The British School of Kosova”, të bazuar në Ligjin për Festat Zyrtare të Republikës së Kosovës, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Punëtorëve, të hënën me 01 maj 2017, nuk do të punohet.

Gjithashtu, nuk do të punohet me 09 maj 2017 (e martë), me rastin e Ditës së Evropës.

“The British School of Kosova”


ÇMIMI “SHKENCËTARI I RI” PËR VITIN SHKOLLOR 2017/18

Shpallja e fituesve të çmimeve
Sipas garës “Shkencëtari i Ri” të organizuar nga BSK, komisioni vlerësues professional ka ndarë çmimet varësisht nga rezultati i testimit të mbajtur me shkrim.
Nxënësit kanë përfituar bursat në vlerë prej 40 % deri në 80 % për tri vite të shkollimit.
Nxënësit që kanë fituar çmimin “Shkencëtari i Ri”

Çmimi i Parë- Klodiana Vitia, e cila përfiton bursë të shkollimit në vlerë prej 80% për tri vite të shkollimit dhe një Ipad.
Çmimi i Dytë- Era Gërbeshi, e cila përfiton bursë të shkollimit në vlerë prej 80% për tri vite të shkollimit.
Çmimi i Tretë- Leart Bytyqi, i cili përfiton bursë të shkollimit në vlerë prej 50% për tri vite të shkollimit.
Çmimi i Katërt- ju ndahet nxënësve Arbias Jaha, Diamant Bekteshi, Natyra Ademi, të cilët përfituan bursë të shkollimit në vlerë prej 40% për tri vite të shkollimit.
Çmimet do të ndahen me datën 18.04.2017 – e martë, nga ora 10:30, në objektin e The British School of Kosova.

Për çdo informatë shtesë, ju lutem kontaktoni shkollën në:
Tel: +381 38 / 600 – 888,
Mob: +386 45 / 575 – 777,
E-mail: [email protected]
Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM
Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, njoftohen të gjithë nxënësit dhe prindërit se, nga data 10 prill 2017, do të filloj pushimi pranveror i cili do të zgjasë deri me datën 14 prill 2017.
Gjatë kësaj periudhe mësimi nuk do të zhvillohet, mirëpo administrata e “The British School of Kosova” do të jetë në dispozicionin tuaj.
Gjithashtu, sipas kalendarit të festave zyrtare, më datën 10 prill 2017, me rastin e Ditës së Kushtetutës së Republikës së Kosovës dhe me 17 prill 2017, me rastin e Pashkëve Katolike dhe Ortodokse nuk do të punohet në “The British School of Kosova”.
Mësimi i rregullt për të gjitha nivelet mësimore do të vazhdojë të mbahet më 18 prill 2017 (e martë).

“The British School of Kosova”


NJOFTIM
Për vaksinimin e nxënësve të klasave të para dhe të gjashta
Të nderuar prindër,
Na lejoni të ju informojmë që vaksinimi i nxënësve të BSK-së do të bëhet në mënyrë të organizuar. Tashmë është konfirmuar data për vaksinim nga Qendra e Vaksinimit në Prishtinë.
Ekipi i punëtorëve shëndetësorë,i caktuar për vaksinimin e nxënësve, do të vaksinojë nxënësit e klasave të para dhe të gjashta më 31.03.2017, duke filluar nga ora 09:00h, në objektin e The British School of Kosova.
Vaksinimi(vaksina kalendarike) është e obliguar për të gjithë nxënësit e këtyre grup moshave.
Ju lutemi prindërve që t’ju japin librezat e vaksinimit fëmijëve me vete, si dhe ta njoftojnë shkollën:
• Nëse nuk dëshirojnë që të vaksinohet fëmija i tyre në shkollë;
• Nëse fëmija është me grip;
• Nëse ka arsye të tjera të qëndrueshme që fëmija i tyre nuk duhet / mund të vaksinohet.
Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM!

Njoftohen të gjithë nxënësit të cilët kanë aplikuar në garën “Shkencëtari i Ri” të organizuar nga The British School of Kosova, se testi do të mbahet me datë 24.03.2017 (e premte), duke filluar nga ora 13:00, në objektin e shkollës së mesme të BSK-së.

Fituesi i vendit të parë, do të shpërblehet me një I-pad dhe 80% bursë për tri vite të shkollimit.
Fituesi i vendit të dytë, do të shpërblehet me 80% bursë për tri vite të shkollimit.
Fituesi i vendit të tretë, do të shpërblehet me 50% bursë për tri vite të shkollimit.
Mësimëdhënësi i nxënësit fitues, shpërblehet me një tablet!

Me respekt,
BSK


Ju njoftojmë që më bazë të kalendarit shkollor 2016/17 dhe sipas ligjit të festave zyrtare në Republikën e Kosovës, “The British School of Kosova”, të premten me 17 shkurt 2017, për nder të Pavarësisë së Republikës se Kosovës nuk do të punojë.
Mësimi sipas orarit të planifikuar javor do të vazhdojë të hënën me 20 shkurt 2017!

Urime!


Aktivitetet – Klubet
Të nderuar prindër, nxënës dhe mësimëdhënës të “The British School of Kosova”, ju informojmë për rifillimin e aktiviteteve të lira- klubeve të BSK-së!
Nga data 07 Shkurt 2017, (e martë), do të rifilloj mbajtja e aktiviteteve të lira- klubet e shkollës!
Këto aktivitete do të realizohen në dy ditë të javës (e martë- e premte), pas mësimit të rregullt, klasat dhe kabinetët janë të njejta.
Nxënësit e nivelit fillor (I- V), pas mësimit të rregullt, aktivitetet do t’i fillojnë nga ora 14:30 deri në ora 15:15, transporti do të organizohet mënjeherë pas mbarimit të aktiviteve 15:20h ndërsa për nxënësit e nivelit të mesëm të ulët (VI-IX) dhe të mesëm të lartë (X-XI) aktivitetet do të fillojnë nga ora 15:15 – 16:00 ndërsa trasnporti do të organizohet nga ora 16:10!
Me respekt!
The British School of Kosova


Njoftim (16 Janar 2017)
Të nderuar prindër, nxënës dhe mësimdhënës të “The British School of Kosova”, ju njoftojmë se aktivitetet e lira – klubet, për gjysmëvjetorin e dytë do të shtyhen, për shkak të motit të ligë që po mbretëron në vendin tonë!

Për fillimin e aktiviteteve të lira, ju njoftojmë paraprakisht!

Me respekt,
The British School of Kosova!


Njoftim (06 Janar 2017)
Të nderuar prindër, nxënës dhe mësimdhënës të “The British School of Kosova”, ju njoftojmë se procesi mësimorë për gjysmëvjetorin e dytë do të shtyhet, për shkak të motit të ligë që po mbretëron në vendin tonë!
Procesi mësimorë për gjysmëvjetorin e dytë 2016/17, për të gjitha nivelet mësimore do të filloi të mbahet më 16 janar 2017 (e hënë).
Urojë që të fillojmë një gjysmëvjetor të mbarë së bashku!

Me respekt,
The British School of Kosova


Të nderuar prindër,
Me shpresë që kjo letër të ju gjejë mirë dhe duke uruar që fëmijët tuaj janë duke e përmbyllur me sukses këtë gjysmëvjetor, na lejoni të ju informojmë si vijon:
Gjysmëvjetori i parë i vitit shkollor 2016/2017 do të përfundojë më 23 dhjetor 2016 për të gjitha nivelet mësimore. Ndërsa, gjysmëvjetori i dytë do të fillojë më 10 janar 2017.
Më 27 dhjetor 2016, duke filluar prej orës 10.00 deri në ora 15.00, të gjithë mësimdhënësit (për klasën e 6-të deri në klasën e 11-të), do të jenë në dispozicion për të diskutuar individualisht me ju lidhur me ecurinë e fëmijës suaj gjatë gjysmëvjetorit të parë. Takimi me secilin mësimdhënës bëhet me rotacion, varësisht se për cilën lëndë ju dëshironi të bisedoni. Ju mund të vini brenda kohës së lartpërmendur, varësisht kur është më e përshtatshme për ju.
Gjithashtu, ju informojmë që në mbledhjen e mbajtur me prindër, do të shpërndahen pasqyrat e notave në kopje fizike, të cilat do të jetë të nënshkruara dhe të vulosur nga shkolla.
Sido që të jetë, nëse rastësisht nuk do të keni mundësi të vini për tu takuar drejtpërdrejtë me mësimdhënësit, atëherë ju inkurajojmë që konsultimet t’i bëni edhe përmes telefonit, me ç’rast të gjithë mësimdhënësit do të jenë në dispozicion dhe të gatshëm për të biseduar në çdo kohë me Ju!
P.S. Për tu pajisur me pasqyrën e notave obligimet financiare duhet të jenë të përfunduara sipas kontratës me shkollën.
Me respekt,
The British School of Kosova


Njoftim
Në bazë të kalendarin shkollor 2016/17, ju njoftojmë se me rastin e festave të fundvitit “The British School of Kosova” nuk do të punojë si vijon:
Të hënën, me 26 dhjetor 2016, “The British School of Kosova” nuk do të punojë, me rastin e Krishtlindjeve Katolike.
Me 02 janar 2017 (e hënë) dhe me 03 janar 2017 (e martë), nuk do të punohet me rastin e Vitit të Ri 2017.
Gjithashtu, më 9 janar 2017 (e hënë), shkolla nuk do të punojë me rastin e Festës së Krishtlindjeve Ortodokse.
Gjysmëvjetori i parë i vitit shkollor 2016/2017 do të përfundojë më 23 dhjetor 2016 për të gjitha nivelet mësimore. Ndërsa, gjysmëvjetori i dytë do të fillojë më 10 janar 2017.

Urime për shumë mote!


Njoftim
Të nderuar prindër dhe nxënës,

Ju njoftojmë që në bazë të kalendarit për vitin shkollor 2016/2017, të hënën, më 28 nëntor 2016, për nder të kësaj feste, do të jetë ditë pushimi.
Mësimi sipas orarit të planifikuar javor, do të fillojë të martën me 29 nëntor 2016.

Urime Ditën e Flamurit!

Me respekt,
BSK


NJOFTIM / FTESË

Të nderuar prindër,
Me qëllim të shënimit të Ditës së Flamurit – 28 Nëntorit, The British School of Kosova ka organizuar një aktivitet me nxënësit e shkollës.
Më 25 nëntor 2016, duke filluar nga ora 10:45 deri në ora 12:00, në hollin e aneksit të dytë të shkollës fillore, nxënësit e klasave 6-11, do të flasin për rëndësinë e kësaj dite historike, do të hapin një ekspozitë me punimete tyre, si dhe do të jetë e pranishme sofra tradicionale, me ç’rast ushqimet në dispozicion do të jenë me pagesë, në mënyrë që mjetet e grumbulluara financiare të shfrytëzohen për bamirësi.
Andaj, me shumë dashamirësi ju ftojmë të merrni pjesë në këtë ceremoni që ta festojmë së bashku Ditën e Flamurit!

Me respekt,
The British School of Kosova

NJOFTIM (22 shtator 2016)
Njoftohen të gjithë nxënësit, prindërit dhe mësimdhënësit se psikologia e shkollës, znj. Valbona Ramaj Belallari, do të jetë në dispozicion të nxënësve dhe prindërve të shkollës, për konsulta psikologjike, sipas orarit të mëposhtëm:

E hënë – prej orës 08:00 – 11:00
E martë – prej orës 12:00-13:30 dhe 15:15 – 16:00
E enjte – prej orës 12:00 – 13:30 dhe 14:30 – 16:00

Caktimi i terminit me psikologen e shkollës duhet të bëhet përmes mësimdhënësit kujdestar
Termini i takimit me psikologen e shkollës duhet të bëhet përmes mësimdhënësit kujdestar, duke e caktuar një (1) ditë paraprakisht. Takimet mbahen ne zyrën e psikologut të shkollës, në objektin 3 të BSK-së!

Me respekt,
BSK


NJOFTIM (22 shtator 2016)

Njoftohen të gjithë nxënësit e BSK-së, dhe prindërit e tyre, se nga data 22 shtator 2016, shkolla nuk do të lejojë hyrjen e nxënësve në shkollë, të cilët nuk e respektojnë orarin e mësimit. Të gjithë nxënësit, të cilët arrijnë në shkollë më vonë se ora 8:45, atyre do t’ju ndalohet hyrja në shkollë gjatë gjithë ditës dhe do të evidentohen me mungesa të paarsyeshme, përjashtimisht për ata nxënës, prindërit e të cilëve e informojnë paraprakisht (1 ditë përpara) mësimdhënësin kujdestar apo administratën e shkollës me shkrim.
Gjithashtu, prindërit e nxënësve të klasës së 6-të, 7-të, 8-të, 9-të, 10-të dhe 11-të nuk lejohen të hyjnë në objektet e shkollës pa pasur termin paraprak të caktuar me mësimdhënësin. Lidhur me caktimin e takimit prindër-mësimdhënës, ju lutem referojuni dokumentit ‘’Udhëzuesi për komunikim prindër-mësimdhënës’’.
Për këto vendime, të cilat janë marrë për t’i kontribuar rendit dhe disiplinës së përgjithshme të shkollës, të gjithë prindërve dhe nxënësve të shkollës ju kërkojmë mirëkuptim dhe njëherit i falënderojmë për bashkëpunimin korrekt me shkollën!

Me respekt,
BSK


Njoftohen të gjithë prindërit dhe nxënësit e ‘’The British School of Kosova’’ se nga data 18 shtator 2016 do të fillojë së zbatuari rregulli i veshjes së uniformave. Ky rregull do të zbatohet për të gjithë nxënësit e klasës së 7, 8, 9-të dhe nxënësit e nivelit të mesëm të lartë (klasa 10, 11-të).
Uniforma, e cila përmban 2 bluza (me mëngë të shkurtëra), 1 palë pantollona.
Duke u bazuar në kodin e mirësjelljes, secili nxënës është i obliguar ta veshë uniformën e kompletuar nga momenti i hyrjes në shkollë deri në përfundim të ditës!
Ndërsa, për nivelin fillor (1, 2, 3, 4, 5) dhe klasën e gjashtë uniformat janë në proces, në momentin që do të jenë gati prindërit dhe nxënësit do të lajmërohen me kohë!


Njoftohen të gjithë prindërit dhe nxënësit e The British School of Kosova për mbledhjen e parë me prindër për vitin shkollor 2016/17.
Më 19 shtator 2016, duke filluar prej orës 16.00, me të gjithë kujdestarët e klasave (nga klasa e 6 deri te klasa e 11) dhe më 20 shtator 2016, nga orës 16.00, me të gjitha mësueset e nivelit fillor (nga klasa e 1 deri te klasa 5), do të jenë në dispozicion për të diskutuar me ju lidhur me ecurinë e fëmijës suaj gjatë kësaj periudhe kohore dhe për vazhdimësinë e fëmijës suaj gjatë këtij viti shkollor.

Takimi është i përgjithshëm për të gjithë prindërit në orarin e lartëcekur!
Për çdo informatë shtesë, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni në tel: 038 556 566, mob: 045 575 777,[email protected] !


Njoftim
Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, njoftohen të gjithë nxënësit dhe prindërit se me datën, 12 shtator 2016, për nder të festës së Kurban Bajramit nuk do të punohet.
Mësimi i rregullt vazhdon të martën me 13.09.2016 në orarin e zakonshem!
Urime festa të gjithë besimtarëve mysliman!

The British School of Kosova


RINJOFTIM
31 gusht 2016

Njoftohen të gjithë nxënësit e The British School of Kosova, se përshkak të vendimit të Ministrisë së Arsimit, procesi i mësimit dhe ceremonia e hapjes së vitit shkollor 2016/2017, do të fillojë më 5 shtator 2016. Pra, edhe mbajtja e ceremonisë së hapjes së fillim-vitit shkollor nga data e paraparë më herët, shtyhet më datën 5 shtator, në ora 10.00.

Ndërsa, më 1 dhe 2 shtator 2016, administrata dhe stafi mësimor shkollës do të jetë në dispozicion të të gjithë nxënësve dhe prindërve në rast nevoje për konsultime shtesë rreth çështjeve logjistike apo mësimore të shkollës.

Gjithashtu, njoftojmë të gjithë nxënësit e gjeneratës 2015/2016, se transporti i shkollës do të fillojë së punuari nga data 5 shtator 2016, sipas orarit të rregullt që e kanë pasur gjatë vitit të kaluar shkollor!

Njëherit, ftojmë të gjithë nxënësit dhe prindërit që të marrin pjesë në ngjarjen e hapjes së ditës së parë të shkollës, më 5 shtator 2016, ora 10.00h!

Për çdo informatë shtesë, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni në tel: 038 556 566, mob: 045 575 777,[email protected] !


NJOFTIM
Njoftohen të gjithë nxënësit se The British School of Kosova do të mbajë ceremoninë e hapjes së fillim-vitit shkollor më 1 shtator 2016, në ora 10.00. Pas kësaj ceremonie, të gjithë nxënësit do të njoftohen me arsimtarët e tyre kujdestarë dhe do të pajisen me informatat e nevojshme për vitin shkollor 2016/2017.
Procesi i rregullt mësimor do të fillojë të hënën, më 5 shtator 2016, prej orës 08:30h. Ndërsa, të premten, më 2 shtator 2016, administrata dhe stafi mësimor shkollës do të jetë në dispozicion të të gjithë nxënësve dhe prindërve në rast nevoje për konsultime shtesë rreth çështjeve logjistike apo mësimore të shkollës.
Gjithashtu, njoftojmë të gjithë nxënësit e gjeneratës 2015/2016, se transporti i shkollës do të fillojë së punuari nga data 1 shtator 2016, sipas orarit të rregullt që e kanë pasur gjatë vitit të kaluar shkollor!
Njëherit, ftojmë të gjithë nxënësit dhe prindërit që të marrin pjesë në ngjarjen e hapjes së ditës së parë të shkollës, më 1 shtator 2016, ora 10.00h!
Për çdo informatë shtesë, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni në tel: 038 600 888, mob: 045 575 777, [email protected] !
Me respekt,
Stafi i BSK-së


Njoftim

Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, The British School of Kosova nuk do të punojë, me rastin e Festës së Fiter Bajramit , më 06 korrik 2016 (e marte).

Urime dhe me fat festa, të gjithë besimtarëve myslimanë !


Panot e nxënësve të klasave të para dhe të gjashta, të vitit shkollor 2015/2016!


Të nderuar prindër,

Me shpresë që ky njoftim të ju gjej mirë, na lejoni të ju informojmë për mbledhjen e radhës me prindër.
Viti shkollor përfundon 17 qershor 2016 për nivelin fillor dhe nivelin e mesëm të ulët.
Më 20 qershor 2016, duke filluar prej orës 16.00 deri në ora 17.30, mësueset e klasave të para, respektivisht kujdestarët e klasave të gjashta do të jenë në dispozicion për të diskutuar me ju lidhur me ecurinë e fëmijës suaj gjatë këtij viti shkollor.
Nëse rastësisht nuk do të keni mundësi të vini për tu takuar drejtpërdrejtë me mësimdhënësit, atëherë ju inkurajojmë që konsultimet t’i bëni edhe përmes telefonit, me ç’rast të gjithë mësimdhënësit do të jenë në dispozicion dhe të gatshëm për të biseduar në çdo kohë me Ju!

Me respekt,
The British School of Kosova


Njoftim
Njoftohen të gjithë nxënësit aktual të The British School of Kosova, se për vazhdimin e bursave të tyre do të merret një vendim i vecantë me kritere të vecanta, andaj afatet e rregullta të bursave që i organizon shkolla nuk vlejnë për nxënësit aktual të regjistruar në BSK!


1


Njoftim (9 qershor 2016)
Njoftohen të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit, që sipas Kalendarit shkollor 2015/16 të “The British School of Kosova”, me rastin e Ditës së Paqës që shënohet me 12 qershor 2016, nuk do të punohet të hënën më 13 qershor 2016 .
Mësimi i rregullt do të vazhdoj me 14 qershor (e martë).


Njoftim
Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, njoftohen të gjithë nxënësit dhe prindërit se, me datën 03 qershor 2016, do përfundoj viti shkollor për nivelin e mesëm të lartë, klasat e dhjeta.
Për nivelin fillor dhe nivelin e mesëm të ulët, viti shkollor përfundon me datën 17 qershor 2016, ndërsa për parafillorët viti shkollor përfundon me 30.06.2016.

Gjatë periudhës së pushimeve mësimi nuk do të zhvillohet, mirëpo administrata e “The British School of Kosova” do të jetë në dispozicionin tuaj!

Ju dëshirojmë pushime të këndshme dhe ju presim me kënaqësi të fillojmë vitin e ri shkollor 2016/2017 se bashku me ju!


Njoftim (30 Maj 2016)
Të nderuar,
Me rastin e përfundimit të vitit shkollor 2015/16 “The British School of Kosova” ka organizuar një program artistik, i cili do të mbahet më datë 02.06.2016 (e enjte), duke filluar nga ora 15:30h.
Me kënaqësi ju ftojmë të jeni pjesë e këtij programi!
Programi do të mbahet në teatrin e kolegjit AAB, objekti i 5-të!
Ju mirëpresim të gjithëve!
Me respekt,
The British School of Kosova


Njoftim (30 Maj 2016)
Të nderuar prindër,

Me shpresë që ky njoftim të ju gjejë mirë, na lejoni të ju informojmë për mbledhjen e radhës me prindër.
Viti shkollor përfundon 03 qershor 2016 për nivelin e mesëm të lartë.
Më 06 qershor 2016, duke filluar prej orës 16.00 deri në ora 17.00, të gjithë kujdestaret e klasave të dhjeta do të jenë në dispozicion për të diskutuar individualisht me ju lidhur me ecurinë e fëmijës suaj gjatë këtij viti shkollor.
Në këtë takim me kujdestarë të klasave mund të tërhiqet edhe dëftesa e fëmijës tuaj/nxënësit, me rezultatet e treguara gjatë gjithë vitit shkollor. Mirëpo, ju bëjmë me dije që të gjithë ata që nuk kanë përfunduar obligimet financiare ndaj shkollës (shkollimit, kuzhinës dhe transportit) nuk mund të pajisen me këtë dokument pa përfunduar të gjitha obligimet e lartëcekura!
Sido që të jetë, nëse rastësisht nuk do të keni mundësi të vini për tu takuar drejtpërdrejtë me mësimdhënësit, atëherë ju inkurajojmë që konsultimet t’i bëni edhe përmes telefonit, me ç’rast të gjithë mësimdhënësit do të jenë në dispozicion dhe të gatshëm për të biseduar në çdo kohë me Ju!
Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni!
Me respekt,
The British School of Kosova


The British School of Kosova organizon Panair Shkencor, ku do të prezantohen punimet shkencore të nxënësve të shkollës sonë.
Panairi do të mbahet më datë 23 maj 2016, ora 13:00 deri 16:00, në objektin e BSK-së, si dhe më datë 24 maj 2016, ora 15:00 deri 19:00, në sheshin “Zahir Pajaziti”.
Kemi kënaqësinë të ju ftojmë t’i vizitoni punimet hulumtuese të nxënësve të The British School of Kosova!
13260263_1591884154455648_6123554272964304138_n


NJOFTIM

Për aplikim për bursa të shkollimit
10 maj 2016
Njoftohen të gjithë të interesuarit se, The British School of Kosova, ka hapur konkursin për aplikim për bursa të shkollimit për të gjithë kandidatët që dëshirojnë të regjistrohen në nivelin e mesëm të ulët (Klasa 6, 7, 8 dhe 9)
Aplikimi është i hapur deri me 27 maj 2016, ora 16.00. Ndërsa, data e mbajtjes së testit për bursa është 28 maj 2016, ora 11, në lokalet e BSK-së.
Aplikimi mund të bëhet përmes plotësimit të formularit që gjendet i postuar në (www.britishschoolkosova.com/#Dokumente) apo edhe përmes profilit zyrtar të shkollës në Facebook: fb.com/BritishSchoolKosova dhe në ueb faqen e shkollës www.britishschoolkosova.com
Varësisht nga rezultati i testimit, nxënësit mund të kenë mundësi të fitojnë bursa në vlerë prej 10 % deri në 100 % të kostos së shkollimit.
Për çdo informatë shtesë, ju lutem kontaktoni shkollën në:
Tel: +381 38 / 556 – 566,
Mob: +386 45 / 575 – 777,
E-mail: [email protected]
Me respekt, Prishtinë,
The British School of Kosova

NJOFTIM aplikim për bursa 10 MAJ


Njoftim (26 prill 2016)
Njoftohen të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit, që sipas Kalendarit shkollor 2015/16 të “The British School of Kosova”, të bazuar në Ligjin për Festat Zyrtare të Republikës së Kosovës, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Punëtorëve dhe Pashkët Ortodokse që shënohet me 01 maj 2016, nuk do të punohet të hënën më 02 maj 2016 .
Gjithashtu, nuk do të punohet më 09 maj 2016 (e hënë), me rastin e Ditës së Evropës.


Njoftim (15 prill 2016)
Ju njoftojmë që testi i bursave në The British School of Kosova do të mbahet me 16.04.16, ora 11:00. Ju lutem që të keni me vete një dokument identifikimi me fotografi !
Me respekt,
BSK


NJOFTIM (31 mars 2016)

Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, njoftohen të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit se, nga data 04 prill 2016, do të filloj pushimi pranveror i cili do të zgjasë deri me datën 08 prill 2016.
Ditë pushimi është dhe më 11 prill 2016 (09 prill 2016 – Dita e Kushtetutës).
Mësimi i rregullt do të filloj të mbahet më 12 prill 2016 (e martë).
Gjatë kësaj periudhe mësimi nuk do të zhillohet, mirëpo administrata e “The British School of Kosova” do të jetë në dispozicionin tuaj!

Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM(24 mars 2016)
Në bazë të kalendarit shkollor 2016/2017, njoftohen të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit se me rastin e Pashkëve katolike, më 28 mars 2016, The British School of Kosova nuk do të punojë.
Mësimi i rregullt do të vazhdojë të mbahet më 29.03.2016 (e martë).
Urime festa të gjithë besimtarëve katolikë!


NJOFTIM(22 mars 2016)
Për aplikim për bursa të shkollimit

Njoftohen të gjithë të interesuarit se, The British School of Kosova ka hapur konkursin për aplikim për bursa të shkollimit për të gjithë kandidatët që dëshirojnë të regjistrohen në klasën e gjashtë (6) dhe të dhjetë (10)
Aplikimi është i hapur deri me 15 prill 2016, ora 16.00. Ndërsa, data e mbajtjes së testit për bursa është 16 prill 2016, ora 11, në lokalet e BSK-së.
Aplikimi mund të bëhet përmes plotësimit të formularit që gjendet i postuar në (www.britishschoolkosova.com/#Dokumente) apo edhe përmes profilit zyrtar të shkollës në Facebook: fb.com/BritishSchoolKosova dhe në ueb faqen e shkollës www.britishschoolkosova.com
Varësisht nga rezultati i testimit, nxënësit mund të kenë mundësi të fitojnë bursa në vlerë prej 10 % deri në 100 % të kostos së shkollimit.

Për çdo informatë shtesë, ju lutem kontaktoni shkollën në:
Tel: +381 38 / 556 – 566,
Mob: +386 45 / 575 – 777,

E-mail: [email protected]

Me respekt, Prishtinë,
The British School of Kosova


NJOFTIM (22 mars 2016)
Për shkak të interesimit të madh dhe pyetjeve të shpeshta, The British School of Kosova i njofton të gjithë kandidadët që kanë aplikuar për vende të punës sipas konkursit të shpallur për mësimdhënës për vitin shkollor 2016/2017, se aplikacionet e tyre janë ende në fazën e shqyrtimit. Gjithashtu, i njoftojmë të gjithë aplikantët se VETËM kandidatët e përzgjedhur në listën e ngushtë do të kontaktohen dhe do të ftohen në intervistë. Nëse ndonjërit prej aplikantëve nuk iu është kthyer konfirmimi për pranimin e dokumentacionit, atëherë ata mund ta kontaktojnë administratën e shkollës në numrat e telefonit që janë të paraqitur në ueb faqen zyrtare të shkollës!
Me respekt, Prishtinë,
The British School of Kosova


NJOFTIM (4 Mars 2016)
Regjistrimi i hershëm

Njoftohen të gjithë kandidatët e interesuar që dëshirojnë të regjistrohen në The British School of Kosova, se shkolla ka marrë vendim që të ofrojë 10 % zbritje të çmimit të shkollimit për të gjithë ata që lidhin kontratë të shkollimit prej datës 7 deri 31 mars 2016. Kjo ofertë vlen për të gjitha nivelet mësimore dhe vetëm brenda afatit të lartpërmendur kohor!

Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM
Në kuadër të festave të 7 dhe 8 Marsit “The British School of Kosova” organizon ekspozitë me karakter humanitar. Motivi i kësaj ekspozite do të jetë “Lule nga fëmijët për nënat dhe mësueset”. Punimet e nxënësve do të jenë në shitje dhe mjetet e grumbulluara nga shitja e këtyre punimeve do të dedikohen për bamirësi!
Andaj, me kënaqësi i ftojmë të gjithë prindërit që të marrin pjesë në këtë ekspozitë, e cila do të jetë e hapur më 7 dhe 8 Mars, prej orës 09:00 – 16:00h!
Këtë ftesë mund ta shpërndani edhe te personat tjerë, të cilët ju mendoni se do të kenë interes për pjesëmarrje!
Ju mirëpresim!
Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM (29 shkurt 2016)
Mbështetur nga Klinika Dentare Dent-In, të enjtën, 10 mars, përmes projektit “Dhëmbë të shëndoshë, fëmijë të lumtur” , realizohet vizitë në klasët e para dhe grupet parashkollore në institucionin parashkollor, fillor dhe të mesëm, “The British School of Kosova” në Prishtinë.
Gjatë vizitës, stomatologu Dr. Xheladin Ujkani, bashkarisht me fëmijët-nxënësit dhe me ambasadoren e projektit “Dhëmbë të shëndoshë, fëmijë të lumtur” te “The British School of Kosova”, Diellëza Gashi, do të bisedojnë :
1. për ushqimet e shëndetshme e të dëmshme për dhëmbët ,
2. për metodën e drejtë dhe të rregullt të pastrimit të dhëmbëve
3. për afërsinë dhe raportet miqësore që duhet krijuar fëmijët me dentistin (stomatologun), me ç‘rast do të improvizohet edhe një klinikë stomatologjike në mesin e fëmijëve-nxënësve. Fëmijët po ashtu do të recitojnë poezi për shëndetin e dhëmbëve dhe të gojës e po ashtu do të ngjyrosin dhe vizatojnë edhe imazhin e projektit, lepuroshin .


NJOFTIM (26 shkurt 2016)
Për vaksinimin e nxënësve të klasave të para dhe të gjashta

Të nderuar prindër,

Meqë ju kemi informuar më herët që do të bëhet vaksinimi i fëmijëve nga shkolla në mënyrë të organizuar, tani është konfirmuar data për vaksinim nga qendra e vaksinimit në Prishtinë.
Ekipi i punëtorëve shëndetësor i caktuar për vaksinimin e nxënësve do të vaksinoj nxënësit e klasave të para dhe të gjashta me datën 03.03.2016, duke filluar nga ora 09:00-09:30, në objektin e The British School of Kosova.
Vaksinimi (vaksina kalendarike) është e obliguar për të gjithë nxënësit e këtyre grup moshave.
Ju lutem prindërve që t’ju japin librezat e vaksinimit fëmijëve me vete!

Me respekt,
The British School of Kosova


Të dashur nxënës,
Të nderuar prindër,
Ju përkujtojmë që më 17.02.2016, sipas kalendarit të festave zyrtare, do të jetë ditë pushimi në shkollë. Procesi i rregullt mësimor rifillon më 18.02.2016!
Me dëshirat më të mira për ju e familjet e juaja, The British School of Kosova u uron Ditën e Pavarësisë së Republikës së Kosovës. Festofshit gjithmonë me shëndet e gëzime!
Me respekt,
Stafi BSK


NJOFTIM (12 shkurt 2016)
Për hir të festës së 17 Shkurtit – Pavarësisë së Kosovës, “The British School of Kosova” ka organizuar një program artistik, ku do të prezantohen aktivitete të ndryshme që do të performohen nga nxënësit e shkollës sonë!
Programi do të mbahet më 16.02.2016, duke filluar nga ora 14:00h, në teatrin e AAB-së i cili gjendet ne objektin e pestë!
Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM (11 shkurt 2016)
Në kuadër të aktiviteteve të shënimit të përvjetorit të Pavarësisë së Kosovës, The British School of Kosova ka organizuar një ligjëratë me temën ‘’Si të bëhemi shtetas të zellshëm?’’. Kjo ligjëratë do të mbahet nga zëvendës ambasadori i Finlandës në Republikën e Kosovës, z. Lari Peltonen, për nxënësit e klasave të gjashta dhe të dhjeta. Ligjërata do të mbahet më 15 shkurt 2016, ora 13.00, në hollin e objektit të shkollës. Me shumë kënaqësi i ftojmë të gjithë të interesuarit në këtë ligjëratë!
Me respekt,
The British School of Kosova


Ftesë (11 shkurt 2016)
Në kuadër të bashkëpunimit të shkollës sonë me Kolegjin AAB, kemi organizuar një shfaqje të kukullave, për relaksimin e nxënësve të The British School of Kosova.
Andaj, me kënaqësi ju ftojmë të merrni pjesë në këtë shfaqje, që do të mbahet në teatrin AAB me 13.02.2016 (e shtunën) duke filluar nga ora 13:00h.
Pjesëmarrja nuk është e obligueshme. Hyrja është GRATIS.
Shfaqja titullohet “Fustani, pika-pika” bazuar nga tregimi ”Sikur ne përrallë” të autorit Rifat Kukaj.
Në këtë shfaqje do të luajnë: Molike Maxhuni, Adelina Xharrahu, me dramatizim dhe regji nga Melihate Qena.
Do të ishte kënaqësi për ne, që ju dhe fëmija juaj të jeni të pranishëm.
Ftesën mund ta shpërndani edhe te fëmijët tjetër që nuk janë nxënës të BSK-së!
Ju mirëpresim!
The British School of Kosova


NJOFTIM (18 Janar 2016)
Të nderuar prindër,
Të nderuar nxënës,
Ju njoftojmë se nga data 18.01.2016( e hënë), nuk do të zhvillohen aktivitetet e lira, për arsye të motit që po mbretëron këto ditë!
Orari i rregullt i mësimit do të mbarojë në ora 15:05h!
The British School of Kosova


NJOFTIM (15 dhjetor 2015)
Të nderuar prindër,

Me shpresë që kjo letër të ju gjejë mirë dhe duke uruar që fëmijët tuaj janë duke e përmbyllur me sukses këtë gjysëmvjetor, na lejoni të ju informojmë si vijon:
Gjysëmvjetori i parë i vitit shkollor 2015/2016 do të përfundojë më 18 dhjetor 2015 për të gjitha nivelet mësimore. Ndërsa, gjysëmvjetori i dytë do të fillojë më 5 janar 2016.
Më 21 dhjetor 2015, duke filluar prej orës 10.00 deri në ora 15.00, të gjithë mësimdhënësit (për klasën e 6 dhe klasën 10) si dhe mësueset e klasës së parë do të jenë në dispozicion për të diskutuar individualisht me ju lidhur me ecurinë e fëmijës suaj gjatë gjysëmvjetorit të parë. Takimi me secilin mësimdhënës bëhet me rotacion, varësisht se për cilën lëndë ju dëshironi të bisedoni. Ju mund të vini brenda kohës së lartpërmendur, varësisht kur është më e përshtatshme për ju.
Gjithashtu, ju informojmë që, më 18 dhjetor 2015, të gjithë nxënësve do tu shpërndahet pasqyra e notave në kopje fizike, e cila do të jetë e nënshkruar dhe e vulosur nga shkolla.
Sido që të jetë, nëse rastësisht nuk do të keni mundësi të vini për tu takuar drejtpërdrejtë me mësimdhënësit, atëherë ju inkurajojmë që konsultimet t’i bëni edhe përmes telefonit, me ç’rast të gjithë mësimdhënësit do të jenë në dispozicion dhe të gatshëm për të biseduar në çdo kohë me Ju!
Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni!
Me respekt,
The British School of Kosova


NJOFTIM (25 dhjetor 2015)
Të nderuar prindër,
Të nderuar nxënës,
Na lejoni të ju informojmë lidhur me ndryshimin ditës së pushimit për festën e 28 Nëntorit.
Pasi që të gjitha shkollat (sipas vendimit të MAShT për zhvendosjen e ditës së pushimit) dhe institucionet tjera shtetërore të Republikës së Kosovës do ta kenë ditë pushimi ditën e premte, 27 nëntor 2015, edhe ”The British School of Kosova” ka marrë vendim që dita e premte, datë 27 nëntor 2015, të jetë ditë pushimi në shkollë. Si rrjedhojë, programi artistik i përgatitur nga nxënësit e shkollës për shënimin e kësaj feste, që ka qenë i paraparë të mbahet më 27 nëntor, është zhvendosur më 26 nëntor 2015, e enjte, ora 14.30.
Gjithashtu, ju përkujtojmë që mësimi do të fillojë normalisht të hënën, më 30 nëntor 2015.
The British School of Kosova


Njoftim (30 tetor 2015)
Në kuadër të bashkëpunimit me institucionet arsimore në vend, më 29 tetor 2015, “The British School of Kosova” dhe Shkolla e Mesme e Muzikës “Prenk Jakova” në Gjakovë, nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me qëllim të përbashkët të krijimit të mundësive të reja të bashkëpunimit në dobi të nxënësëve të të dyja shkollave. Kjo marrëveshje u lidh duke u nisur nga interesi i përbashkët për avancimin dhe ngritjen e vetëdijes së nxënësve në aspektin artistik e kulturor dhe bazuar në dëshirën për të rritur njohjet artistike të nivelit profesional muzikor.
Një ndër fushat kryesore të kësaj marrëveshje janë:
• Promovimi i arsimit cilësor nëpërmjet aktiviteteve/projekteve të përbashkëta;
• Shkëmbimi i vizitave të organizuara tematike në të dy drejtime nga nxënësit dhe mësimdhënësit;
• Bashëkpunimi ndërinstitucional për të mirën e përgjithshme si: shënimin e ditëve të ndryshme me rëndësi kombëtare dhe ndërkombëtare;
• Organizimi i përbashkët dhe pjesëmarrja në seminare, punëtori zhvillimore, aktivitete artistike muzikore të nxënësëve në projekte të ndryshme arsimore në fushat e përbashkëta.
Marrëveshja u nënshkrua nga drejtori i BSK-së, z. Arbër Morina dhe drejtorit i Sh.M.M. ‘’Prenk Jakova’’, z. Kastriot Sada. Gjithashtu, sipas marrëveshjes, përgjegjëse e aktiviteteve profesionale do të jetë Mr.sc.Artemida Qarri Haxhiaj. Për më shumë, përfaqësuesit e të dyja shkollave u zotuan për thellim të bashkëpunimit të mëtutjeshëm në të ardhmen!
Me respekt,
Zyra për Marrëdhënie me Publikun
The British School of Kosova

Fushë Kosovë , Prishtinë – Republika Kosovës

Tel : +381 38 600-888 . Mob : +383 45 150-130
E-mail : [email protected]
Orientimi më i lehtë për në “The British School of Kosova”, është nëse vini në afërsi të kampusit të Kolegjit AAB, në  Prishtinë.