Article

Ligjëratë nga Profesori i Departmentit të Historisë-Arkeologjisë Arben Hajdari.

20 Nëntor 2018

Në kuadër të aktiviteteve jashtëmësimore që zbaton shkolla jonë, në grupin e nxënësve të cilët kanë përzgjedhur Klubin e Arkeologjisë, sot patën rastin të ndjekin ligjëratën nga Profesori i Departmentit të Historisë- Arkeologjisë Arben Hajdari.

Nxënësit gjatë kësaj ligjërate u njoftuan me historikun Kalasë së Harilaqit, historikun e gërmimeve arkeologjike që janë kryer aty, materialin arkeologjik dhe strukturat arkitektonike të kalasë së Harilaqit. Gjithashtu një theks të veçantë iu kushtua objekteve sakrale-religjioze që bartë me vete objekti i kalasë së Harilaqit.

Galeria
Të ngjashme
 • Nxënësit e klasëve të pesta vizituan Parkun Arkeologjik Ulpiana.

  20 Tetor 2020

  Card Image

  Nxënësit e klasëve të pesta vizituan Parkun Arkeologjik Ulpiana. Vizita ishte me karakter arsimor përmes të cilës ata forcuan njohuritë e tyre në lëndën e Historisë. At...

  Më shumë
 • The British School of Kosova filloi sot vitin e ri shkollor 2020/2021

  14 Shtator 2020

  Card Image

  The British School of Kosova filloi sot vitin e ri shkollor 2020/2021 por në rrethana të pazakonta, me rregulla dhe kujdes të shtuar. Në ceremoninë hapëse të vitit të ri s...

  Më shumë
 • Intervista e Drejtoreshës Diana Qarkaxhija dhënë për RTK

  02 Shtator 2020

  Card Image

  Falë kushteve dhe hapësirës që The British School of Kosova, e ka në dispozicion, ne kemi bërë të gjitha përgatitjet sipas parametrave të kërkuara për mbrojtje nga infe...

  Më shumë