Article

Aktivitet në kuadër të lëndës së Matematikës

10 Shkurt 2023

Në kuadër të lëndës së Matematikës me nxënësit e klasës së dhjetë ndërkombëtare është zhvilluar aktiviteti “Paraqitja gjeometrike e numrave iracionalë’’. Një numër iracional është një numër që nuk mund të shprehet si raport i dy numrave të plotë. Nëse shkruhet si numër decimal, atëherë ai është me pafund shifra pas presjes dhjetore të cilat përsëriten pa ndonjë rregull të caktuar.

Kështu nxënësit përdorën metodën gjeometrike për të demonstruar disa nga numrat iracionalë në drejtëzën numerike.

Galeria
Të ngjashme
 • Në BSK shënohet Dita e Poezisë

  24 Mars 2023

  Card Image

  Poezia është pikturë që dëgjohet" – ishin fjalët e Leonardo da Vinҁit me të cilën filloi “Ora e Poezisë” në BSK. E shenjuar në kuadër Ditës së Poezisë, kjo ng...

  Më shumë
 • Balkan Voices 2023

  24 Mars 2023

  Card Image

  Nxënësit e The British School of Kosova, Erlisa Buzhala (klasa 10), Nida Shulemaja (klasa 11) dhe Polat Ismajli (klasa 12), nën mentorimin e profesorëve tanë, Florend Krasniqi...

  Më shumë
 • Turniri i futbollit

  01 Mars 2023

  Card Image

  ’’The British School of Kosova’’ organizoi turnirin e radhës së futbollit, për nivelin e Shkollës së Mesme të Lartë. Ky turnir kishte karakter garues dhe ishte te...

  Më shumë