Article

Eksperimenti: Shuarja e flakës së qiriut nga dioksidi i karbonit të liruar👨‍🔬👩‍🔬

16 Qershor 2020

Eksperimenti: Shuarja e flakës së qiriut nga dioksidi i karbonit të liruar👨‍🔬👩‍🔬

Nxënësit e klasës së 7-të arritën që të eksplorojnë në kushte shtëpiake , lirimin e dioksidit të karbonit dhe se si ai fik flakën e ndezur të qiriut.

Nxënësit zhvilluan një reaksion kimik mes uthullës dhe sodës së bukës, gjatë të cilës lirohet dioksidi i karbonit si gaz. Ata u munduan ta zinin dioksidin e karbonit.

Molekulat e dioksidit të karbonit janë më të rënda se ajri. Për shkak të kësaj, ata shtyjnë oksigjenin dhe molekulat e tjera në ajër jashtë rrugës ndërsa zhyten poshtë mbi flakë dhe qiri. Kur oksigjeni largohet nga maja e qiriut, nuk mund të reagojë më me dyllin e qiriut. Kjo bën që flaka të dalë jashtë.
#BSK
#EdukimCilësor
🇬🇧🇬🇧🇬🇧

Të ngjashme
 • Premiera e shfaqjes edukativo-arsimore “Detyrat e shtëpisë”

  01 Korrik 2021

  Card Image

  Premiera e rradhës, shfaqje për fëmijë “Detyrat e shtëpisë” – shfaqje edukativo-arsimore dhe argëtuese. Përveq buzëqeshjes dhe interaktivitetit, shfaqja “Detyrat ...

  Më shumë
 • Programi i fundvitit në klasën përgatitore

  29 Qershor 2021

  Card Image

  Programi i fundvitit te klasa përgatitore me mësueset Zade Metaj & Ardijana Dili. Ju dëshirojmë suksese pa fund nxënësëve tanë në shkollimin e mëtutjeshëm!

  Më shumë
 • Vincenzo, nxënësi i klasës 4/A në BSK morri pjesë në Kampionatin e Gjimnastikës Artistike të Kosovës

  29 Qershor 2021

  Card Image

  Vincenzo, nxënësi i klasës 4/A në BSK morri pjesë në Kampionatin e Gjimnastikës Artistike të Kosovës. Ai u rendit i pari në ushtrimet individuale të dyshemesë dhe disip...

  Më shumë