Article

Ligjëratë në kuadër të shënimit të 30 vjetorit të rënies së Murit të Berlinit

09 Nëntor 2019

Në kuadër të shënimit të 30 vjetorit të rënies së Murit të Berlinit, nxënësit e klasave 9, 10., 11 dhe 12 të The British School of Kosova morën pjesë në një ligjëratë të përgatitur nga profesori i historisë, Azdren Shala. Ata gjithashtu u bën pjesë e debatit ku u diskutuan ide, u dhanë mendime dhe pati reflektime mbi çështje të ndryshme që lidhen me historinë e Murit të Berlinit, si arsyet që çuan në ndërtimin e atij muri; si u manifestua në praktikë ndarja e Gjermanisë në dy zona të influencës, ajo e demokracisë perëndimore dhe ajo e komunizmit rus; cilat janë pasojat e asaj ndarje; dhe sa ka reflektuar njerëzimi nga e kaluara ku bota ishte e ndarë në dy blloqe ideologjike ekstreme

Galeria
Të ngjashme
 • Premiera e shfaqjes edukativo-arsimore “Detyrat e shtëpisë”

  01 Korrik 2021

  Card Image

  Premiera e rradhës, shfaqje për fëmijë “Detyrat e shtëpisë” – shfaqje edukativo-arsimore dhe argëtuese. Përveq buzëqeshjes dhe interaktivitetit, shfaqja “Detyrat ...

  Më shumë
 • Programi i fundvitit në klasën përgatitore

  29 Qershor 2021

  Card Image

  Programi i fundvitit te klasa përgatitore me mësueset Zade Metaj & Ardijana Dili. Ju dëshirojmë suksese pa fund nxënësëve tanë në shkollimin e mëtutjeshëm!

  Më shumë
 • Vincenzo, nxënësi i klasës 4/A në BSK morri pjesë në Kampionatin e Gjimnastikës Artistike të Kosovës

  29 Qershor 2021

  Card Image

  Vincenzo, nxënësi i klasës 4/A në BSK morri pjesë në Kampionatin e Gjimnastikës Artistike të Kosovës. Ai u rendit i pari në ushtrimet individuale të dyshemesë dhe disip...

  Më shumë