Article

Vizitë në Muzeun Etnologjik dhe Muzeun Kombëtar të Kosovës

23 Nëntor 2018

Sot, nxënësit e klasave të IX-ta u pasuruan më tepër me njohuri rreth kulturës, përsonazheve dhe ngjarjeve historike që identifikojnë popullin shqiptar.

Kjo u realizua gjatë vizitës në Muzeun Etnologjik dhe Muzeun Kombëtar të Kosovës.

Përmes Muzeut Etnologjik kuptuan trashëgiminë etnologjike përkatësisht shtjellimin e origjinës se këtyre tematikave: familja dhe organizimi i saj, Arti popullor-Zejtari, Oda dhe funksioni i saj, Mënyra e jetesës, Ritet e martesës Veshjet popullore të Kosovës etj.

Ndërsa, gjatë vizitës në Muzeun e Kosovës nxënësit patën mundësi të shohin një koleksion të pasur të eksponateve të profileve të ndryshme që prej pavijonit të arkeologjisë, teknologjisë, historisë, natyrës, ento-kulturës, folklorit, trashëgimisë etj.

Në sektorin e Historisë së Muzeut të Kosovës ishte hapur ekspozita historike me titull “titull “Kontributi i Presidentit Historik Dr. Ibrahim Rugova në Shtetformimin e Kosovës”.

Në Muze ishte improvizuar zyra e ish-presidentit Rugova së bashku me disa fotografi dhe gjëra të çmuara të cilat e portretizojnë jetën dhe veprimtarinë e tij.

Galeria
Të ngjashme
 • Premiera e shfaqjes edukativo-arsimore “Detyrat e shtëpisë”

  01 Korrik 2021

  Card Image

  Premiera e rradhës, shfaqje për fëmijë “Detyrat e shtëpisë” – shfaqje edukativo-arsimore dhe argëtuese. Përveq buzëqeshjes dhe interaktivitetit, shfaqja “Detyrat ...

  Më shumë
 • Programi i fundvitit në klasën përgatitore

  29 Qershor 2021

  Card Image

  Programi i fundvitit te klasa përgatitore me mësueset Zade Metaj & Ardijana Dili. Ju dëshirojmë suksese pa fund nxënësëve tanë në shkollimin e mëtutjeshëm!

  Më shumë
 • Vincenzo, nxënësi i klasës 4/A në BSK morri pjesë në Kampionatin e Gjimnastikës Artistike të Kosovës

  29 Qershor 2021

  Card Image

  Vincenzo, nxënësi i klasës 4/A në BSK morri pjesë në Kampionatin e Gjimnastikës Artistike të Kosovës. Ai u rendit i pari në ushtrimet individuale të dyshemesë dhe disip...

  Më shumë