Article

Vizitë në Prekaz

16 Shkurt 2023

Në shënim të 15 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Kosovës, nxënësit e The British School of Kosova vizituan sot Muzeun Shtetëror të Kristaleve në Mitrovicë si dhe kompleksin memorial “Adem Jashari” në Prekaz. Nëpërmjet kësaj vizite, nxënësit tanë u informuan rreth pasurisë nëntokësore të Kosovës, ku llojllojshmëria e mineraleve të ekspozuara bëri që nxënësit të shohin nga afër potencialin që ka vendi jonë.

Ndërsa vizita në Prekaz, për nxënësit ishte një ndjenjë e veçantë. Nëpërmjet gjurmëve monumentale të së kaluarës që Prekazi i ruan me krenari,  ata mësuan historinë tonë të re, sakrificën, heroizmin dhe vetëmohimin e familjes Jashari për lirinë e Kosovës. Kështu, duke qenë të vetëdijshëm për kontributin e kësaj familje, gurëthemel i lirisë tonë, tek të rinjtë u përçua mesazhi se si duhet të nderohet atdheu duke bërë sakrificën më sublime që njeriu mund ta bëjë – të vdes për lirinë e vendit.
Galeria
Të ngjashme
 • Në BSK shënohet Dita e Poezisë

  24 Mars 2023

  Card Image

  Poezia është pikturë që dëgjohet" – ishin fjalët e Leonardo da Vinҁit me të cilën filloi “Ora e Poezisë” në BSK. E shenjuar në kuadër Ditës së Poezisë, kjo ng...

  Më shumë
 • Balkan Voices 2023

  24 Mars 2023

  Card Image

  Nxënësit e The British School of Kosova, Erlisa Buzhala (klasa 10), Nida Shulemaja (klasa 11) dhe Polat Ismajli (klasa 12), nën mentorimin e profesorëve tanë, Florend Krasniqi...

  Më shumë
 • Turniri i futbollit

  01 Mars 2023

  Card Image

  ’’The British School of Kosova’’ organizoi turnirin e radhës së futbollit, për nivelin e Shkollës së Mesme të Lartë. Ky turnir kishte karakter garues dhe ishte te...

  Më shumë